Extra fietsen voor marathon

De derde Spinn-inn Marathon ’24 uur voor Peramiho’ van Stichting Peramiho vindt pas op 8 & 9 november plaats. Toch hebben al 26 teams zich ingeschreven voor het evenement. De organisatie heeft daarom besloten het evenement met drie extra fietsen uit te breiden.

Voorzitter Monique Derrez: “Toen we 1 juni de inschrijving openden, hebben de eerste acht teams zich al meteen ingeschreven. Van komkommertijd hebben we geen last gehad.”
Inmiddels hebben zich al 26 teams ingeschreven. Er was in eerste instantie plaats voor 27 teams. Leon van Enckevort: “Omdat we weten dat er nog bedrijven bezig zijn om een team samen te stellen, hebben we de locatie opnieuw bekeken. We zijn tot de conclusie gekomen dat er nog een beetje ruimte over is voor drie extra fietsen. We hebben daarom besloten deze drie extra fietsen in te zetten. Daarna is het toch echt vol.”

Monique Caris, coördinator vrijwilligers: “We wisten dat het animo om mee te doen groot was. Maar dat het zo storm zou lopen hadden we niet verwacht. Ons advies aan mensen die zich nog met een team willen inschrijven: doe het snel, want VOL=VOL. Er zijn nog maar vier fietsen beschikbaar.”

Voor de derde keer vindt in Weert de Spinn-inn Marathon ’24 uur voor Peramiho’ plaats. Burgemeester Jos Heijmans opent ook dit jaar het evenement. Van vrijdag 8 november 19.00 uur tot zaterdag 9 november 19.00 uur aanstaande houden 30 teams ieder één fiets in beweging in het MFA Keenter Hart in Weert. Elk team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 personen. Gedurende 24 uur wisselen de teamleden elkaar af.

Elk uur is er een korte gelegenheid om te wisselen van teamlid, te eten en of te drinken. Gezellige livemuziek, Afrikaanse aankleding, lekker eten en drinken, een groot publiek en enthousiaste instructeurs zorgen voor een passende sfeer en entertainment. Samen 24 uur fietsen voor de ontwikkelingsprojecten van Stichting Peramiho in Zuid-Tanzania.

Inschrijven van een team is mogelijk via [email protected] of kijk op de website www.moniquehelpt.nl.