Vervolg sport na school

In het schooljaar 2013-2014 gaan de naschoolse sportactiviteiten van Let’s Move weer van start. Een van die activiteiten is Sport na School, een sportkennismakings-programma voor alle kinderen van basisscholen in Weert en omgeving.

Let’s Move, onderdeel van Punt Welzijn, organiseert sportactiviteiten voor jeugd en jongeren van Weert. De activiteiten worden financieel ondersteund door de Provincie Limburg en de Rabobank. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale sportverenigingen om een breed sportaanbod voor deze doelgroep te creëren. Let’s Move organiseert zowel buurtsport- als sportkennismakingsactiviteiten.

Sport na School is één van de sportkennismakingsprojecten van Let’s Move. Het doel hiervan is om kinderen van de basisschool kennis te laten maken met het diverse sportaanbod van Weert en om zich na verloop van tijd aan te melden bij een sportvereniging. In een jaar tijd maken kinderen kennis met 10 verschillende sporten. Kinderen kunnen zo een gerichte keuze maken die aansluit bij hun interesse en sportkwaliteiten.

Er zijn 2 verschillende leeftijdsgroepen tijdens de Sport na School lessen. De groepen 1 en 2 maken tijdens de lessen met name kennis met de grondvormen van bewegen die aansluiten op de desbetreffende sport. De groepen 3 tot en met 8 gaan tijdens de lessen al meer in op techniek en tactiek van de sport.

De lessen Sport na School worden gegeven op 4 locaties in Weert;

  • Gymzaal Markeent,
  • Sporthal Boshoven,
  • gymzaal De Burcht (Boshoven) en
  • Sporthal Aan de Bron.

Op deze locaties worden de lessen voor zowel de groepen 1 en 2 als de groepen 3 tot en met 8 aangeboden. De groepen 1 en 2 kunnen op maandag terecht in gymzaal De Burcht in Boshoven. Op de dinsdag kan er gesport worden in gymzaal Markeent en Sporthal Aan de Bron. De lessen voor de groepen 3-8 vinden plaats op donderdag in gymzaal Markeent (deze groep zit al vol), in sporthal Aan de Bron en sporthal Boshoven.

In de sporthal in Stramproy is er op maandag een sportactiviteit voor de groepen 3-8.

Alle lessen worden gegeven van half 4 tot half 5 ’s middags met uitzondering van de lessen op Markeent. Deze starten om kwart voor 4 en eindigen om kwart voor 5. In de schoolvakanties is er geen Sport na School.

Voor de lessen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Aanmelden kan gedurende het hele schooljaar. De lessen gaan vanaf 12 augustus 2013 van start tot en met het einde van het schooljaar. Voor meer informatie en het inschrijfformulier kijk je op www.letsmoveweert.com. Je kunt ook contact opnemen met Debbie Wismans, combinatiefunctionaris en coördinator naschoolse activiteiten, via telefoon 0495-697900 of email [email protected]