Stamtafel bezoekt Altweert

Donderdag 22 augustus houden De Aldenborgh / LGOG, stichting KeiSjiek en Veldeke opnieuw een stamtafelmiddag. Ditmaal in café zaal De Paol in Altweerterheide, Bocholterweg 136. Aanvang 15.00 uur

De drie organisaties nodigen iedereen uit om met elkaar herinneringen op te halen aan Weerter caféverhalen en die van Altweerterheide in het bijzonder. Ken je ze nog? De caféverhalen van vroeger? Helaas blijven de caféverhalen in kleine kring circuleren of nog erger: ze gaan verloren. Genoeg aanleiding voor geschied- en oudheidkundige vereniging De Aldenborgh/LGOG, Stichting Keisjiek en Veldeke Weert deze verhalen te verzamelen. Vandaar het bezoek op donderdagmiddag 22 augustus aan café zaal De Paol om de verhalen uit Altweerterheide te horen. Ongetwijfeld zullen ‘uitspanning Klein Karelke’ en ‘Bolle Jan’ aan de orde komen.

Je bent uitgenodigd om verhalen van vroeger te komen vertellen of om gewoon te komen luisteren naar de verhalen die verteld gaan worden. De verhalen die verteld worden, worden vastgelegd om later een boek, dvd of iets dergelijks van te maken. Er zijn ook al verschillende verhalen terug te vinden op www.stamtafelweert.nl.

De middag begint om 15:00 uur en is afgelopen als de verhalen op zijn. De entree is gratis. Iedereen is welkom. Er is live accordeonmuziek en op een scherm worden permanent honderden foto’s getoond van cafés van weleer en nog bestaande Weerter cafés.

Mocht je nog oude foto’s hebben, krantenartikelen, advertenties of wat dan ook, neem deze dan gerust mee. Zij zullen de verhalen alleen maar ondersteunen. Jouw bijdrage wordt beloond met een gratis consumptie.