Op zaterdag 14 september organiseren de wijken Biest en Groenewoud een BuitenBios met hieraan voorafgaand een spetterende Talentenshow.

De Talentenshow is er dit jaar voor het eerst en start om 17.00 uur. Vervolgens zal rond 19.45 uur de animatiefilm Brave worden vertoond. Beiden zullen plaatsvinden in het park Aan de Bron gelegen op de hoek van de Maaslandlaan en de Graafschap Hornelaan. Iedereen is welkom om samen met andere wijkbewoners te genieten van deze gezellige avond.

De Talentenshow en de BuitenBios zijn als wijkactiviteit opgenomen in de leefbaarheidagenda 2013. Deze leefbaarheidagenda is een onderdeel van ‘Mijn Straat Jouw Straat’. ‘Mijn Straat Jouw Straat’ is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Weert, Wonen Limburg, Politie Limburg-Noord, Punt Welzijn en wijk- en dorspraden. Al deze betrokkenen hebben het gezamenlijke doel de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijken en dorpen te verbeteren.

Kinderen tot 12 jaar kunnen deze avond van 17.00 tot 19.00 uur onder andere een dansje laten zien of een liedje zingen/playbacken. Deze show wordt begeleid door een DJ, maar eigen CD of MP3 kan ook worden meegenomen. Terwijl de kinderen op het open podium hun verschillende talenten laten zien, kunnen jij en jouw kind tegen een kleine betaling genieten van een drankje en diverse Turkse hapjes. Vanaf 19.00 uur kun je, onder het genot van deze hapjes en een muziekje, een plekje zoeken voor de film. Neem hiervoor jouw eigen dekentje of stoeltje mee, zodat je heerlijk comfortabel naar de film kunt kijken. Om het nog extra gezellig te maken en een echt bioscoopgevoel te krijgen, is er gratis popcorn en ranja voor de kinderen. Tijdens de Talentenshow en de BuitenBios is het park voorzien van sanitaire voorzieningen.

De gehele avond wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren en zal alleen doorgang kunnen vinden bij goed weer. Bij slecht weer worden de Talentenshow en de BuitenBios verplaatst naar een alternatieve datum. Tenzij er al eerder extreem slecht weer wordt voorspeld, wordt op zaterdagochtend 14 september een besluit genomen over het al dan niet kunnen doorgaan van het evenement. Bij twijfel kun je de organisatie in het park benaderen.

Wil jouw kind deelnemen aan de Talentenshow en wilt u er zeker van zijn dat dit kan, dan kunt je jouw kind vooraf aanmelden via [email protected]