Theatervoorstellingen verzet

De eerste dag van theaterfestival Theater op Straat in Weert is volledig verregend. Centrummanagement Weert heeft in overleg met de artiesten de voorstellingen naar donderdagavond kunnen verplaatsen.

Om 19:30 uur speelt Amelia op de Nieuwe Markt haar Breaking Broken Dreams. Het verhaal gaat over mevrouw Maple Staplegun die ontsnapt is uit haar kantoor. Ze trekt de wijde wereld in om iedereen te laten zien dat ze niet een normale secretaresse is. Met haar hoelahoepringen, kantoorartikelen en een bijzonder eigenzinnig karakter laat ze haar publiek zien dat niet alles is wat het lijkt.

Direct daarna om 20:15 uur speelt Jeff Hess zijn act Action Jeff, eveneens op de Nieuwe Markt. Deze artiest is in staat je aan een stuk te laten lachen en staat bekend om zijn energieke en interactieve shows. In een show vol magische momenten laat Jeff zijn gasten verwonderen over de vele geluidjes en absurde gezichten.

De geplande fietstocht blijft ook op de donderdag staan, de weersvoorspellingen zijn stukken beter dan die van woensdag. Op donderdag 8 augustus kunnen liefhebbers tussen 10:00 en 12:00 uur de fietstocht starten bij de Daatjeshoeve, gelegen op de grens van Weert en Nederweert. De 30 kilometer lange tocht gaat vervolgens door de groene omgeving van beide gemeentes. Op de stoplocaties worden optredens van divers karakter gegeven. De optredens van de fietstocht van dit jaar zijn Caruso, Spot the Drop, Circo Black and White, Der Herr Clown, The Perky & Fiddle Show, Het Mobiele Naai-atelier en Arte Favola. De deelnameprijzen zijn familievriendelijk: volwassenen 3 euro en kinderen van t/m 12 jaar 1 euro.

Meer informatie over de artiesten en het volledige programma met de begintijden staat op www.theateropstraat.com.