Het sporthalgebied op Leuken langs de Tromplaan en Sportstraat ligt al geruime tijd braak. De sporthal werd in november 2011 gesloopt.

In de tussentijd werd er gezocht naar een passende invulling voor het gebied. Tijdens de informatiebijeenkomst Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening van afgelopen woensdag kwam de mogelijke invulling ter sprake. Onlangs werd de woonvisie voor de toekomst van Leuken besproken. Nadien kwamen er drie inspraakreacties binnen bij de gemeente.

Men dacht aan een tijdelijke invulling als wijkpark. Maar ook de verplaatsing van het winkelcentrum van Leuken kwam ter sprake. Ondernemers van de Friezenstraat gaven aan dat “ze niet meer op de goede plek zitten”. Tien jaar gelden werd er al opgemerkt dat er iets moest gebeuren met het verouderde winkelcentrum. Met de komst van Vrouwehof is het aantal bezoekers van het winkelcentrum flink toegenomen. Daarom wil bijvoorbeeld de supermarkt uitbreiden, maar kan dat vanwege ruimtegebrek niet doen.

De ondernemers opperde de wens om een nieuw winkelcentrum op te richten op het voormalige sporthalterrein. Bewoners van Groenewoud doen bijvoorbeeld vaak boodschappen in Leuken omdat de eigen wijk weinig winkelvoorzieningen heeft. Met de verplaatsing ligt het winkelcentrum centraler tussen de twee wijken. De verplaatsing biedt ook de mogelijkheid om de parkeergelegenheid uit te breiden. Tevens zal naar verwachting de verkeersdrukte in het centrum van de wijk afnemen en de verkeersveiligheid toenemen.

Naast het voormalig sporthalgebied ligt het (PDV)winkelgebied van de Roermondseweg. Ook daar zijn ontwikkelingen gaande. Een van de genoemde ontwikkelingen was dat er mogelijk een Albert Heijn XL zou vestigen. Volgens wethouder van Eersel zal dat niet gebeuren. Hij is zelf faliekant tegen: “Een AH XL is de doodsteek voor de buurtsupermarkt”.

De raadscommissie vond de inspraakreactie in elk geval “interessant genoeg om te onderzoeken”. En jij?

[poll id=”236″]

6 REACTIES

  1. Good idee. Dan kan op de plaats van ut weenkelcentrum de now basisschoeel van Luuëke kaome en op de plaats van de schoeël un wijkpârk.

    Kosj wat, mer dan hejje waal wat!

  2. Ook voorstander. Parkeren is nu geen pretje, te weinig plek. En idd komen er van Biest en Groenewoud op Leuken.
    Ieder heeft zo toch zijn winkelvoorkeur voor bepaalde producten, de mensen die ik eerst zie bij de Aldi zijn even later ook weer bij Jan Linders of de Jumbo. Groter hoeft voor mij niet, dan ga ik wel naar de stad. Dan liever een kleinschalig winkelcentrum met een bakker, slager, drogist, (slijterij, bloemist). Om de zaak rendabel te houden een trekker a la action.

  3. Gae hetj now toch auch un schoen wijk pârk op Luuke. Ut weenkelcentrum ligtj now centraal in de wieek straks motte al de senioren vulste ver loupe.

  4. Zo de de wethouder is tegen een grotere supermarkt omdat de dorpswinkeltjes daar last van hebben. Ik ga wel voor Ah xl ook naar Roermond zo als voor zoveel dingen die hier niet meer te krijgen zijn.

Comments are closed.