Cultureel Lint druk bezocht

Wat was het gezellig in de Weerter binnenstad dit weekend. Zondag 22 september, voor de derde keer het Cultureel Lint, de opening van het culturele Seizoen.

“De zondag vóór de kermis” wordt steeds meer een vast ijkpunt in het jaar. Veertig procent méér bezoekers dan vorig jaar. Zeker 17.500 mensen waren in de stad; bij de concerten en de cake in het klooster van de Brigittinessen, tot tranen toe geroerd bij de try-out van Suus zingt Toon in het Munttheater, op zoek naar dat ene boek bij de bieb, genieten bij de the Oaken Towels op het grote podium bij de Martinuskerk.

Niet alleen grote gebeurtenissen, ook talloos mooie kippenvel momenten voor kleine kinderen bij het toneelspel en de creatieve workshops van Rick, de enthousiaste dansers van Floor Burnin’Crew, de vertelverhalen van de bieb. Overal straatartiesten, waaronder twee jonge harpistes, optredens in winkels, toneelgroepen, orkesten, harmonieen, koren, zangers. En een spetterende after-party op de Oude Markt bij het tienjarig jubileum van de Bosuil.

Meer dan zestig organisaties en verenigingen deden mee. Mini-voorstellingen en – optredens in de stad. De sfeer was relaxed, volle terrassen. Puur genieten van cultuur. Grandioos wat Weert te bieden heeft. Dit wordt een prachtig cultureel seizoen. Een warme herfst.

Tot 1 oktober kun je jouw drie mooiste foto’s digitaal opsturen en meedingen naar een leuke prijs. Kijk op www.cultureellint.nl bij wedstrijd.