Brand verwoest kippenstal

Update – Foto’s – Vanmorgen is door brand een leegstaande kippenstal aan de Heltenbosdijk in Altweerterheide uitgebrand. Hierbij is niemand gewond geraakt. Een overslag van de brand naar een naast gelegen woning is door de brandweer voorkomen. Er vindt nog een onderzoek plaats of bij de brand asbest is vrijgekomen.

De eigenaar van de stal was bezig met het gereed maken van de stal voor huisvesting van opfokkippen en de stal aan het opwarmen.

De melding van de brand is omstreeks twintig over vier binnengekomen bij de meldkamer brandweer. Hierop zijn twee blusvoertuigen, een waterwagen en een redvoertuig gealarmeerd. Bij aankomst van het eerste voertuig was de brand al uitslaand en bedreigde een naastgelegen woning. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat deze ook in brand geraakte.

Over de oorzaak van het ontstaan van de brand, en het schade bedrag, is nog niets bekend. In de loop van de dag zal er duidelijkheid komen of bij deze brand asbest is vrijgekomen. Indien dit het geval is zullen de nodige maatregelen worden getroffen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden