Burendag bij St. Martinus

Op zaterdag 21 september is het Nationale Burendag. In zorgcentrum St. Martinus is er een ontmoetingsmiddag voor cliënten en de buren die rondom het zorgcentrum in Weert wonen.

Buren ontmoeten Buren: dat is het motto van St. Martinus in het kader van de Nationale Burendag 2013. “Onder het genot van een kopje koffie of thee met een stukje vlaai kunnen buren van 14.30 tot 16.00 uur samen komen, om elkaar en cliënten te ontmoeten”, vertelt Gertrud de Kok, activiteitenbegeleider bij de Stichting Land van Horne. Door een financiële bijdrage voor de burendag van het Oranje Fonds kan St. Martinus aangepast spelmateriaal aanschaffen, zoals een kegelspel. De Kok: “Deze spellen kunnen dan ook door de buurt gebruikt worden.”

Ook voor cliënten van het zorgcentrum zijn er extra activiteiten. De activiteitenbegeleider licht toe: “In het zorgcentrum wonen cliënten in een appartement naast elkaar of samen op een afdeling; zij zijn ook buren van elkaar. Er worden daarom diverse ontmoetingsactiviteiten georganiseerd voor cliënten en hum familieleden rondom burendag.”

De Stichting Land van Horne is een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg. Met ruim 2.000 medewerkers en 1.200 vrijwilligers biedt de stichting (thuis)zorg en aanvullende diensten aan cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck en Someren.