Gerie 40 jaar molenaar

Vrijwilligers zijn de smeerolie van onze samenleving. Veel verenigingen, instellingen en organisaties zouden niet kunnen voortbestaan zonder de inzet van talloze vrijwilligers. Óók voor het behoud van ons culturele erfgoed, zoals molens, zijn vrijwilligers onmisbaar.

Een van hen is Gerie Fijen. Hij viert dat hij op 6 oktober 2013 (Limburgse Molendag) op de kop af 40 jaar vrijwillig molenaar op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert is. Een robijnen jubileum en dus een vrijwillig dienstverband om even bij stil te staan.

Gerie Fijen werd door het Weerter stadsbestuur in 1973 gevraagd om als vrijwillige molenaar de molen van Keent te bemannen bij gelegenheid van de Nationale Molendag die in 1973 nog in oktober werd gehouden. De Keenter molen werd die dag heropend na een ingrijpende restauratie.

Gerie Fijen is nadien altijd molenaar op de Sint Annamolen van Keent gebleven. Daarnaast draaide hij ook op molen De Korenbloem in Ospel (Nederweert) en af en toe ook op de Wilehlmus-Hubertusmolen nabij de stadsbrug in Weert.

Terugkijkend op 40 jaar molenvrijwilliger noemt Gerie het molenaarschap ‘een prachtige uitlaatklep en een prettig en gezond tijdverdrijf.’ Een wens heeft hij nog: “ Ik hoop dat mijn gezondheid me toestaat dit vrijwilligerswerk nog jaren met veel plezier te blijven doen.”

Lees meer:
http://molensinweert.nl/nieuws.htm