Huub Stapel behoeft natuurlijk maar weinig toelichting. De acteur die met ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’ een gigantische hit scoorde komt op zaterdag 12 oktober terug naar Weert in de nieuwe komedie ‘Carnage’.

Dat Huub Stapel van alle markten thuis is, bewijst hij keer op keer. De afgelopen seizoenen was hij in de meest uiteenlopende rollen te zien in het theater. Zo kroop hij in de huid van Napoleon die zijn laatste dagen in ballingschap doorbracht op het eiland Sint-Helena, wist hij samen met Carine Crutzen vele harten te ontroeren in ‘De Kus’ en zorgde hij voor een groter onderling begrip tussen man en vrouw met zijn succesvolle voorstelling ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’. Dit keer zorgt hij voor rake (verbale) klappen in de komedie ‘Carnage’, gebaseerd op de gelijknamige roman van Yasmina Reza en film van Roman Polanski met Jodie Foster en Kate Winslet in de hoofdrol.

Ongemanierd, onbeleefd en ongewoon geestig. Twee echtparen ontmoeten elkaar nadat hun zoontjes met elkaar op de vuist zijn gegaan. Als fatsoenlijke mensen willen ze het uitpraten, maar naar mate de tijd verstrijkt verdwijnen de goede manieren, neemt kinderachtig gedrag de overhand en eindigt de discussie in een komische chaos. Messcherpe dialogen, vuistharde humor en een cast van topacteurs maken Carnage tot een komedie waarin alle menselijkheid luchtig wordt gerelativeerd. Naast Huub Stapel schitteren Johanna ter Steege (Tirza), Anneke Blok (Sonny Boy, Alles is Liefde, Oorlogswinter) en Paul R. Kooij (Gooische Vrouwen, Baantjer) op het podium.

‘Carnage’ is op zaterdag 12 oktober te zien in het Munttheater. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.munttheater.nl