Info kledinginzameling

Op maandag 7 oktober vindt om 19.30 uur een informatiebijeenkomst plaats in het Keenter Hart in Weert over de inzameling van tweedehands textiel in Weert. Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn informeert verenigingen en clubs uit Weert die avond over de mogelijkheden die er zijn om bij de inzameling te helpen. Tegenover het helpen staat een vergoeding voor de verenigingen.

Sinds kort is er door de gemeente Weert in nauwe samenwerking met Punt Welzijn en de plaatselijke Sponsorwinkel nieuw beleid ontwikkeld voor het inzamelen van tweedehands kleren/textiel en schoeisel. Het doel daarvan is om meer kilo’s gescheiden aangeleverd te krijgen en ook om de opbrengsten ten goede te laten komen aan het plaatselijk verenigingsleven en plaatselijke goede doelen.

Nu verdwijnen nog te veel kleren in de vuilnisbak en de opbrengst van kleren kwam bijna helemaal buiten Weert terecht. Door maar met één toegestane inzamelaar te werken, te weten Reshare (van het Leger des Heils), kan veel beter naar iedereen gecommuniceerd worden.

Naast de mogelijkheid om kleren naar een (groene) container te brengen wordt er jaarlijks meerdere keren huis aan huis kleding opgehaald. Behoudens in Stramproy en Tungelroy gebeurt dat nu (nog) door Reshare. De bedoeling is om daarvoor plaatselijke verenigingen, clubs of organisaties in te schakelen. Dit natuurlijk, net zoals bij het oud papier, tegen een vergoeding.

Meer weten over de mogelijkheden? Kom dan op maandag 7 oktober om 19.30 uur naar het Keenter Hart, St Jozefskerkplein 3 in Weert. Clubs of verenigingen die willen komen, dienen zich voor donderdag 3 oktober op te geven bij het Servicepunt Vrijwilligers via een mailbericht naar [email protected] onder vermelding van Informatiebijeenkomst textielinzameling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Levels, via 0495-697900.