Kermisprijzen 2013 bekend

Foto’s – Een speciale jury heeft maandagavond 30 september bepaald welke kermisattracties in 2013 een prijs verdienen. Wethouder John Cardinaal reikte samen met kermismeester Albert Stals en de raadsleden Geert Gabriels en Jeroen Goubet de kermisprijzen uit bij het kermiscafé aan de Dries. Attractie de Vortex op het Bassin heeft de publieksprijs gewonnen.

De Weerter kermisprijzen worden verdeeld over vier categorieën: groot vermaak, klein vermaak, oefeningsspellen en verkoopzaken. Criteria als presentatie, sfeer, onderhoud, verlichting, sensatie en muziek spelen een rol bij de beoordeling. Het gaat om het complete plaatje, daarom bezoekt de jury de kermis zowel overdag als ’s avonds.

De kermisjury bestaat uit vertegenwoordigers van de media, kunstenaars en kermisliefhebbers. Ook leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs nemen ieder jaar hun jurytaak heel serieus. Via de website www.kermisweert.nl heeft het publiek kunnen stemmen.

Publieksprijs
De publieksprijzen van de Weerter kermis gaan dit jaar naar:
1. Vortex – Bassin (Van der Wiel-Albers)
2. De Rups – Nieuwe Markt (Van Reeken-Verheijden)
3. Inversion – Nieuwe Markt (Ordelman)

Vakjury
De puntentelling van de vakjury, leverde de volgende uitslag op:

Categorie groot vermaak
1. Das Omen – Stationsplein (Punt-Sloots)
2. Snowjet – Kasteelplein (Van der Veen )
3. Mission Space – Kasteelplein (Kroon)

Categorie klein vermaak
1. Bootjesmolen – Nieuwe Markt (Eeringa)
2. Familie Achtbaan – Langpoort (Buwalda)
3. Walking Water Balls – Dries (Bosvelt-Brunselaar)

Categorie spellen
1. Kamelenderby – Dries (Severeijns)
2. Herrie in de Keuken – Dries (Ordelman)
3. Robin Hood – Bassin (Ordelman)

Categorie verkoopzaken
1. Snack – Dries (Vermolen)
2. Schwenkgrill – Markt (Mittler)
3. Suikerspin – Dries (Leijendekkers)

er zijn geen afbeeldingen gevonden