Macht en pracht in museum

Het Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert doet mee aan de Open Monumentendag 2013. In het weekend van 14 en 15 september is het museum gratis toegankelijk. Het thema van de Open Monumentendag is Macht & Pracht.

In het museum zijn dan ook verschillende zaken te zien die met macht en pracht te maken hebben. Zo zijn voor het eerst originele archiefdocumenten uit het Gemeentearchief te bekijken waarvan de oudste uit 1306 komt. Het zijn archiefstukken die verhalen over de machtsverhoudingen van weleer. De schoonheid en grootsheid die macht kon voortbrengen, is te zien in het museum door diverse objecten en archiefstukken.Het Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert doet mee aan de Open Monumentendag 2013.

In het weekend van 14 en 15 september is het museum gratis toegankelijk. Het thema van de Open Monumentendag is Macht & Pracht. In het museum zijn dan ook verschillende zaken te zien die met macht en pracht te maken hebben. Zo zijn voor het eerst originele archiefdocumenten uit het Gemeentearchief te bekijken waarvan de oudste uit 1306 komt. Het zijn archiefstukken die verhalen over de machtsverhoudingen van weleer. De schoonheid en grootsheid die macht kon voortbrengen, is te zien in het museum door diverse objecten en archiefstukken.

Meer informatie:
http://www.weert.nl/Macht-en-pracht-in-gemeentemuseum-Jacob-van-Horne.html