Opening zorgcentrum

Nederweert – Zorgcentrum St. Joseph in Nederweert is geheel vernieuwd. In maart 2011 startte de sloop van het toenmalige gebouw. Anno 2013 staat er een gloednieuw complex dat voldoet aan alle eisen die moderne zorg vraagt.

Het zorgcentrum vormt de kroon op de hoogwaardige woonzorgzone in Nederweert. De Stichting Land van Horne uit Weert, Woningvereniging Nederweert en de gemeente trokken gezamenlijk op in dit project. Op vrijdag 20 september wordt St. Joseph officieel geopend. Op zaterdag 21 september is iedereen welkom tijdens een open dag.

[nggallery id=774]

Menselijke maat en samenwerken
De eerste plannen van de woonzorgzone aan de rand van de kern Nederweert dateren van 2007. Daarna is er veel gebeurd. Zo werden wooncomplexen Domus Bona Ventura en Agneshof gerealiseerd en kwamen er diverse voorzieningen in de wijk, waaronder een huisarts, tandarts en een fysiotherapeut. Kleinschaligheid en oog voor de menselijke maat stonden constant in het middelpunt bij het uitwerken van de verschillende deelplannen.

Trots en vol vertrouwen
De Stichting Land van Horne, Woningvereniging Nederweert en de gemeente vormden hechte partners in het hele proces. Ieder had daarbij telkens een eigen verantwoordelijkheid en specialisme. “Met de ingebruikname van het nieuwe zorgcentrum St. Joseph is de kers op taart aangebracht” aldus directeur Zorg van de Stichting Land van Horne, Léon Wijers. Wijers is bijzonder trots op wat er gebeurd is. Hij heeft het stokje inmiddels overgedragen aan de nieuwe directeur Riet van den Broek. Dat doet hij vol vertrouwen.

Kennismaken tijdens open dag
De opening is voor Stichting Land van Horne, Woningvereniging Nederweert en de gemeente reden om extra uit te pakken. “We vinden dat iedereen kennis moet kunnen maken met wat er de afgelopen jaren gerealiseerd is” zegt directeur Corry Keulen, directeur-bestuurder van Woningvereniging Nederweert. Daarom gaan op zaterdag 21 september de deuren open van zorgcentrum St. Joseph. Deze dag is niet toevallig gekozen. Het is dan ook nationale Burendag. “Een uitstekende gelegenheid om met elkaar kennis te maken”, aldus Keulen. De open dag duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Belang voor gemeente
Het rijksbeleid is er al jaren op gericht om mensen met beperkingen zo lang mogelijk in de thuissituatie te laten wonen. Alleen wanneer het echt nodig is, vindt opname in een zorgcentrum plaats. Op deze situatie hebben de drie partners in de woonservicezone ingespeeld. Wethouder Maria Frenken verwoordt het zo: “Als je niet meer in je eigen woning kunt blijven wonen en opname in een zorgcentrum nog niet aan de orde is, dan is het fijn om te weten dat Nederweert met alle zorgwoningen die er rondom het nieuwe St. Joseph zijn gebouwd, heeft gezorgd voor goede huisvesting voor mensen met een beperking. Vanuit het zorgcentrum verlenen thuiszorgmedewerkers van Land van Horne zorg aan huis. Wij zijn er als gemeentebestuur trots op dat we met hulp van vele partijen de woonservicezone of woonzorgzone hebben kunnen realiseren. Ook hier kunnen we met recht stellen: samen groots!”

Op vrijdag 20 september vindt de officiële opening plaats van zorgcentrum St. Joseph voor genodigden en partijen die nauw bij de bouw betrokken zijn geweest. Zaterdag 21 september is er ‘s middags een Open Dag.