Perron C verlegt grenzen

De nieuwe, creatieve broedplaats Perron C is zondag 22 september een van de smaakmakers tijdens het Cultureel Lint, de officiële opening van het culturele seizoen 2013/2014 in Weert. Het jonge ondernemerscollectief toont die middag zijn kunsten en veelzijdigheid met een bijzondere expositie in Art Issues Gallery aan de Beekstraat.

Tussen 12.30 en 17.00 uur kunnen bezoekers in deze galerie hun horizon verbreden met diverse creatieve disciplines. Denk aan grafisch en industrieel ontwerp. Beeldende kunst. Tekst. Film. Of interieur- en webdesign. De makers – de Perroniers – zijn aanwezig en vertellen over hun werk en de totstandkoming ervan. De dagen erna, tot en met 2 oktober, is de expositie door de etalageramen van Art Issues te bekijken. Ook Perron C blijft zichtbaar door middel van een introductiefilm die op een scherm wordt vertoond.

Het Cultureel Lint is een initiatief van vier grote culturele instellingen in Weert. Professionele cultuurmakers en amateurkunstenaars laten op 22 september samen zien wat ze in hun mars hebben. Bezoekers maken kennis met het hele spectrum. Muziek, dans, theater, kunst, lezingen, boekpresentaties en ga zo maar. “Een prachtige gelegenheid om ons creatieve ondernemerschap en ons professionele collectief aan de stad te tonen. Die kans grijpen we met beide handen aan”, aldus Inge Korten en Stef Mooren, de initiatiefnemers van Perron C.

Perron C is dé creatieve broedplaats van Weert. Een nieuw collectief van jonge ondernemers met een vrije geest. Perron C verlegt de grenzen met een scala aan creatieve diensten en activiteiten, samengebracht op één locatie en direct beschikbaar voor de stad. Kunst, theater, film, dans en muziek. Maar ook design, ontwerp, tekst en illustratie.

Alle vormen van expressie komen samen en versterken elkaar in een inspirerende omgeving; het voormalige fabriekspand van Projecta aan de Parallelweg. Naast een betaalbare atelierruimte delen de ondernemers hier nog iets veel belangrijkers. Talent. Enthousiasme. Lef. En de ambitie om de beste te worden in hun vakgebied. Perron C bruist ervan. En heel Weert mag er de vruchten van plukken. Creativiteit met een hoofdletter C. Voor meer informatie: www.perron-c.nl.