Losgebroken schapen

Foto’s – De politie heeft zondagochtend rond 8 uur hun handen vol gehad met een aantal loslopende schapen.

Nabij Sluis 16 waren een slordige 200 schapen losgebroken. De schapen blokkeerden de wegen voor weggebruikers. De politie kwam ter plaatse en de twee agenten moesten de schapen weer terug naar hun verblijfplaats loodsen.

Bij de Sluis waren een aantal fietsers van de Mountainbike Club Weert bij elkaar gekomen om te gaan fietsen. Maar voordat ze op pad gingen boden ze de agenten ondersteuning bij het terug loodsen van de schapen. Uiteindelijk wist men met z’n 14-en de schapen veilig terug te loodsen naar hun verblijfplaats nabij het Natuur- en Milieucentrum.

De politie sprak hun waardering uit naar de mountainbikers. Het verkeer kon weer zonder hinder doorgang vinden en de mountainbikers volgenden hun fietsrit richting België.

er zijn geen afbeeldingen gevonden