Roze lintje voor SJG

SJG Weert voldoet ook dit jaar weer aan de strenge eisen die de borstkankervereniging stelt aan patiëntgerichte zorg rondom borstkanker. De regels zijn dit jaar opnieuw aangescherpt. Zo is de norm voor het aantal jaarlijks behandelde patiënten verhoogd naar 100 en worden de ervaringen van patiënten nog zwaarder meegenomen in de beoordeling.

Mammachirurg Jeroen van Essen van SJG Weert:”Voor ons zijn de eisen van de vakvereniging leidend voor de zorg die we bieden. Dat we als mammateam daarnaast ook het roze lintje opnieuw hebben gekregen is daarbij een extra erkenning vanuit de patiënten waar we heel blij mee zijn. Borstkanker is immers een ziekte waarvan je de emotionele belasting niet mag onderschatten. De behoeften van een patiënt tijdens zo’n zwaar traject zijn daarom minstens zo belangrijk. Zo wil je bij een vermoeden van borstkanker als vrouw bijvoorbeeld maar één ding: zekerheid. Zo snel mogelijk. En daar zorgen wij dan ook voor en wanneer de uitslag onverhoopt tegenvalt, kun je snel terecht op de poli. Dat is in de meeste gevallen al binnen een of twee dagen en sowieso binnen een week.” De Mammapoli van SJG Weert gaat voor de beste zorg en is daardoor niet voor niets erkend met het roze lintje van de Nederlandse Borstkankervereniging. In het team rondom de borstkankerzorg binnen SJG Weert bevinden zich meerdere disciplines waaronder mamma-chirurgie, gespecialiseerde verpleegkunde, mamma-radiologie, pathologie, plastische chirurgie, radiotherapie en oncologie-interne geneeskunde.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft een monitor ontwikkeld die laat zien hoe de zorg rondom borstkankerpatiënten in ziekenhuizen is georganiseerd. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie te combineren met patiëntervaringen is het een uniek instrument. Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkankerzorg, vanuit patiëntperspectief, te verbeteren. Op de site van Monitor Borstkankerzorg staat alle informatie rondom de monitor inclusief de nieuwe criteria.

www.monitorborstkankerzorg.nl