Stadsbrug afgesloten

Donderdag 5 september is er een storing geweest aan de stadsbrug. Hierdoor is gebleken dat reparatiewerk noodzakelijk is.

Vanaf vrijdag 6 september 07.00 uur is er met man en macht door de gemeente en aannemers hard gewerkt om het reparatiewerk uit te voeren. Hierbij was een stremming voor het scheepvaartverkeer noodzakelijk, het ‘landverkeer’ werd hierbij nog niet gehinderd. Om alle werkzaamheden af te ronden is een stremming van het landverkeer onontkoombaar.

Deze stremming betekendt dat er vrijdag 6 september in de avond en nacht gedurende enkele uren géén vervoersbewegingen op de Stadsbrug mogelijk zijn. Daarom zal na de avondspits een omleiding actief zijn voor al het verkeer dat het centrum van Weert via de stadsbrug in en uit wil rijden.

Vanuit het noorden wordt het verkeer omgeleid via de Ringbaan Noord en Oost zodat men via de Graafschap Hornelaan of de Roermondseweg het centrum van Weert in kan rijden. Vanuit het centrum wordt het verkeer via de Biest, Biesterbrug en Wiekendreef omgeleid. Fiets en voetgangers worden omgeleid via de Noordkade en Biesterbrug.

Er is niet bekend hoe lang de stremming gaat duren, dit is afhankelijk van de vordering van de werkzaamheden. De verwachting is dat zaterdag tijdens de ochtendspits zowel het verkeer via land als het water weer doorgang kan vinden.