Open Stadswandeling

Op zaterdag 14 september 2013 organiseren de stadsgidsen van Weert een open stadswandeling met het thema: “Macht en Pracht”. De wandeling vind plaats in het kader van de Open Monumenten Dagen.

De gids vertelt je graag over de invloed die de graven van Horne gehad hebben in Weert en over de Gouden Eeuw die Weert hierdoor gekend heeft. Een mooi herinnering hieraan is onze prachtige laat-gotische Sint Martinuskerk die we ook even van binnen gaan bekijken.

Naast het verleden komt ook het heden volop aan bod. Weert is immers een bruisende stad, die aan haar toekomst werkt! Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee.

Tijdens de Open Monumenten Dagen is deze wandeling gratis. De wandeling duurt ca. 1 uur. Het vertrekpunt is om 14.00 uur op de Markt bij de ingang van de Sint Martinuskerk. Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor jou geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden.

www.stadsgidsenweert.nl