Donderdag 26 september houden De Aldenborgh / LGOG, Veldeke en stichting KeiSjiek een stamtafelmiddag in café zaal Jonas aan de Beemdenstraat 10 in de wijk Leuken, vroeger café zaal Overmans en later Cardinaal.

Wil je ook herinneringen ophalen aan Weerter caféverhalen en die van Leuken in het bijzonder? Kom dan op donderdag 26 september om 15.00 uur naar de stamtafelmiddag in café-zaal Jonas. Vertel jouw eigen verhaal, luister naar die van anderen! De entree is gratis. Live accordeonmuziek en sfeervolle foto’s op een scherm brengen je terug in de tijd van toen.

Helaas blijven de caféverhalen in kleine kring circuleren of nog erger: ze gaan verloren. Café Driek van de Klak, café de Kówstâl op Oud Leuken en café Mina van de Kówstâl aan de Roermondseweg zijn maar een paar van veel voormalige cafés die vroeger op Leuken lagen. Genoeg aanleiding voor geschied- en oudheidkundige vereniging De Aldenborgh/LGOG, Stichting Keisjiek en Veldeke Weert om deze verhalen te verzamelen.

Ongetwijfeld zal er die middag ook over wijlen Cis de Kapper verhaald worden. En Jan Tak als zoon van de voormalige veldwachter Tak die aan de Middelstestraat woonde, komt onder meer vertellen hoe fanatiek zijn vader de jacht op stropers uitvoerde en de sluitingstijd van cafés handhaafde. De verhalen die verteld worden, worden vastgelegd om later een boek, dvd of iets dergelijks van te maken. Er zijn ook al verschillende verhalen terug te vinden op www.stamtafelweert.nl.

Mocht je nog oude foto’s hebben, krantenartikelen, advertenties of wat dan ook, neem deze dan gerust mee. Zij zullen de verhalen alleen maar ondersteunen. Jouw bijdrage wordt beloond met een gratis consumptie.

Foto: (archief familie Overmans): Tjeu en Lies Overmans achter hun eerste moderne toog in de beginjaren 60 van de vorige eeuw.