Wandeling Mont Ventoux

Foto’s – De laatste tijd is de Stichting Mont Ventoux/Groot Verzet tegen Kanker vaker in het nieuws geweest in de lokale media. Wat niet zo bekend was is dat niet alleen een groep fietsers van het Toon Hermans Huis in Weert naar boven gefietst is op 6 september.

Er waren namelijk ook 4 wandelaars uit deze omgeving die deze ‘kale berg’ getrotseerd hebben voor hetzelfde doel en vanuit dezelfde achtergrond, namelijk kanker. Bea en Frans Gubbels uit Laar en Nelly Sinke en Peter Veugelers uit Nederweert. Zij legden dezelfde route op de berg op eigen benen af, die anderen fietsten, samen met ruim 100 andere deelnemers.

Bea (in 2011) en Nelly (in 2012) hebben allebei borstkanker gehad. Beiden zijn nog bezig met hun behandeling en/of revalidatie. Het belang van het hebben van een doel en uitdaging kwam naar voren tijdens de fysiotherapie.

Fietsend de Mont Ventoux bedwingen was voor beiden dit jaar geen optie, de mogelijkheid om via de Stichting Mont Ventoux deze berg op te wandelen bood echter een schitterende kans. Naast het geld inzamelen voor het KWF en 18 belangrijke lokale doelen, kon er ook naar een persoonlijke overwinning toegewerkt worden. Het weer vertrouwen krijgen in je lichaam stond daarbij voorop.

Een lange periode van trainen tijdens de fysiotherapie en het maken van steeds langere wandelingen brak aan. Minstens 3 keer in de week werden de wandelschoenen aangetrokken en kilometer na kilometer werd afgelegd. Steeds gesteund en gemotiveerd door de fantastische inzet van beider echtgenoten, voor wie het vanzelfsprekend was dat zij hun vrouw steunden in dit traject. Gesponsord door ontzettend veel mensen die achter hen stonden en in hun kunnen geloofden.

Op donderdag 5 september was het zover. Zij waren er klaar voor. Een stralend blauwe lucht, geen zuchtje wind en temperaturen van boven de 34 graden, kortom, zware omstandigheden voor zo’n lange tocht bergop. Na een indrukwekkende en emotionele minuut stilte werd er om 08.00 uur gestart in Bedoin. Dezelfde route die de wielrenners in de Tour de France aflegden dit jaar, werd gelopen door ruim 100 wandelaars, gekleed in het rood, wit en blauw van de Stichting Mont Ventoux. Hoe groot was de overwinning toen de top bereikt werd! Er was gewoon een berg beklommen! En ook nog niet zomaar een berg! Het kan dus, óók als je kanker hebt gehad.

Dankbaarheid, vreugde, verdriet maar vooral verbondenheid en overwinning in de strijd tegen kanker zijn woorden die passen bij deze persoonlijke overwinningen.
Een schitterende prestatie die veel respect verdient! En waar terecht aandacht aan besteed mag worden.

Bea, Frans, Peter en Nelly kunnen iedereen die met kanker te maken krijgt aanraden om een persoonlijke uitdaging te zoeken die binnen je mogelijkheden past. Mochten er mensen zijn die na het lezen van dit stuk meer daarover willen weten of informatie willen over de Stichting Mont Ventoux/Groot Verzet tegen Kanker dan mag er contact opgenomen worden via hun mail : [email protected] of [email protected]

Meer informatie:
www.grootverzettegenkanker.nl

er zijn geen afbeeldingen gevonden