De Aldi supermarkt in Weert is sinds enkele jaren gehuisvest op de Dr. Schaepmansstraat. In 2011 moest de Aldi verhuizen vanwege de nieuwbouw van het Stationskwartier.

In de tussentijd is de Aldi samen met de gemeente op zoek gegaan naar een definitieve locatie. Echter werd er geen geschikte locatie gevonden. Verschillende locaties werden onderzocht waaronder twee locaties op de Roermondseweg, Bloemenlocatie (naast kijkshop) en op Leuken.

Een mogelijke locatie op Leuken behoort tot de meest waarschijnlijke mogelijkheden, echter zitten hier nog de spreekwoordelijke haken en ogen aan. Daarbij moet de gemeenteraad nog instemmen met de nieuwe woon- en structuurvisie die voor Leuken zijn opgesteld.

Het college van B&W stelt nu voor om de erfpachtovereenkomst voor de Dr. Schaepmansstraat te verlengen. Zo is er meer tijd om een definitieve locatie te zoeken. Wanneer de overeenkomst niet wordt verlengd zal de Aldi moeten sluiten. Sluiting van de supermarkt zou volgens B&W onbegrip opleveren bij de bevolking.

22 REACTIES

 1. Lidl zag destijds af van de Bloemenlocatie, want er was onvoldoende parkeergelegenheid. Nu lees ik dat de gemeente dit pand aan Aldi probeerde te slijten. Wat een onnozelaars. Het zal er wel op neer komen dat de Aldi gewoon ergens bij de Moesdijk terecht komt, waar ze altijd al naar toe wilden. Bereid een wijziging van het bestemmingsplan maar vast voor.

 2. Als er een stopverbod komt op OL Vrouwestraat tussen Schaepmanstraat en Maaseikerweg ligt Aldi daar op een toplocatie waar het prettig winkelen en parkeren is.

 3. Ik weet niet of ik rouwig zou zijn om een vertrekkende Aldi. Om drie redenen.

  – De Lidl blijkt een prima alternatief voor de Aldi te zijn. ook dat is concurrentie.

  – Weert zit al flink in de vierkante meters supermarkt. Overcapaciteit leidt tot het verdwijnen van supermarkten in de wijken. Weert Oost wordt straks bediend door een nieuw winkelcentrum aan de St Jobstraat dat denk ik niet jaren op zich zal laten wachten. De Jumbo wil daar graag een grotere super om het levensvatbaar te houden, dus nog meer meters.

  – En de belangrijkste, de Aldi behandeld haar personeel schandalig. Onverantwoorde werkdruk en intimidatie bij klachten. De familie Albrecht, de rijkste families van Duitsland spekt haar riante vermogen van ruim 32 miljard euro verder over de ruggen van haar werknemers. Voor mij een reden om er niet naar toe te gaan in ieder geval.

 4. Jeroen je hebt gelijk wat betreft de overcapaciteit van supermarkten. De koek is voor allemaal te klein. Van mij mogen er rustig 2 weg.
  Dat geld ook voor bijvoorbeeld dierenwinkels.
  Er zijn b.v 2 dierenwinkels op de Maaspoort,
  1 op de singel, 1 Beekstraat en 1 op de Dries.
  Ook daar is overcapaciteit in.
  Maar ja, wie ben ik .

 5. Ok Judeska, zeg jij maar welke winkels allemaal weg moeten. Graag met goede argumenten. En dan zullen we allemaal naar jou luisteren, goed?

 6. De hokjesgeest van de (prehistorische) politici (gemeenteraad), die “bestemmingsplan” wordt genoemd moet onmiddellijk, overboord worden gegooid. Die geest moet plaats maken voor gezond verstand en visie naar de toekomst. Van MKB en Politici! Vergelijk b.v. het “Rijkswegenplan van 1948”
  Als dat nu niet gebeurt, stimuleer je achterkamertjes en corruptie.
  Ooit gehoord van corrupte politici en wethouders (in de buurt) ?
  Hoog tijd voor een frisse wind met verfrissende ideeën! Met een visie op de toekomst!
  Welke kandidaat ereburger van Weert staat nu op ????
  Weert en zijn Weertenaren moeten nu kansen gebruiken en niet inslapen en verzanden !!!
  Kans, voor onze burgemeester dan? Vast wel. Komop Heijmans. Laat je uitdagen !!
  Morgen weer bij Weertdegekste!?!?
  (L)

 7. Er moet niks weg, ik constateer alleen maar dat er van bepaalde winkels erg veel zijn in Weert.
  Ik wil wel een FC Kip in Weert.

 8. – En de belangrijkste, de Aldi behandeld haar personeel schandalig. Onverantwoorde werkdruk en intimidatie bij klachten. De familie Albrecht, de rijkste families van Duitsland spekt haar riante vermogen van ruim 32 miljard euro verder over de ruggen van haar werknemers. Voor mij een reden om er niet naar toe te gaan in ieder geval.

  Alsof dat die mensen van de Jumbo of Apie hun personeel beter behandelen…diep triest dat jij als potilitiek figuur dit als belangrijkste reden weet aan te halen…

 9. @ Judeska
  Blijkbaar is er geen overcapaciteit aan supermarkten anders zouden ze vanzelf wel stoppen of failliet gaan en blijven alleen de sterkste en beste over.

  @ Jeroen

  Jouw argument Dat de Lidl een prima alternatief is voor de Aldi is complete onzin ze vissen in de zelfde vijver en blijkbaar kunnen ze daar beide mee rond komen en wat als de Aldi weg gaat weer tientallen mensen zonder baan dacht dat de SP zo sociaal was?

 10. Ik begrijp dat de ALDI niet terugkeert naar de hoek Stationsstraat / Boermansstraat. Waarom niet op de plaats van het aanstaande oude, lege stadhuis? Is men gelijk van dat gedrocht af, leegstandprobleem opgelost, groot gat in de binnenstad opgevuld, trekker voor de leeglopende binnenstad en volop parkeerruimte die er al is! Ontwerp wel inpassen in de omgeving, natuurlijk.

 11. ALDI wil naar een plekje langs de Ringbaan net als Lidl. En gelijk hebben ze. Goed zichtbaar en bereikbaar. AH-XL wil dat toch ook? En anders komt AH-XL gewoon niet naar Weert. Maar de gemeente Weert wil dit niet. Terwijl het wel in één klap het verlies aan werkgelegenheid van het op slot gaan van de KMS compenseert.
  Dus kruipt ALDI dadelijk in een leegstaand pand net over de grens met Nederweert aan de Panneweg. En dan mogen de klanten uit Weert in hun auto stappen en lekker extra kilometers rijden. Weg de winst van de goedkope boodschappen. Maar het stadsbestuur hield wel voet bij stuk.
  Mijn advies: laat ze lekker aan de Dr. Schaepmanstraat blijven.

 12. Je moet niet vergeten dat er is N’weert ook een aldi is in het centrum…
  Ik denk niet dat ze zo snel naar een locatie in die buurt gaan, tenzij ze die winkel sluiten om eigen concurrentie te voorkomen.

 13. Volgens mij is de beste locatie voor een grote super, buiten de tunnels iig.
  Parkeergelegenheid is dan prima te verwezenlijken en de aanvoer van vrachtwagens blijft ook buiten de stad, met alle voordelen vandien.

 14. Als er bij andere supermarkten zulke schandalige dingen zouden gebeuren dan vind ik dat net zo erg.

  Ik heb zelf vier jaar lang in een supermarkt gewerkt en dat was prima, het hoeft dus niet slecht te zijn.

Comments are closed.