Aldi zoekt nog locatie

De Aldi supermarkt in Weert is sinds enkele jaren gehuisvest op de Dr. Schaepmansstraat. In 2011 moest de Aldi verhuizen vanwege de nieuwbouw van het Stationskwartier.

In de tussentijd is de Aldi samen met de gemeente op zoek gegaan naar een definitieve locatie. Echter werd er geen geschikte locatie gevonden. Verschillende locaties werden onderzocht waaronder twee locaties op de Roermondseweg, Bloemenlocatie (naast kijkshop) en op Leuken.

Een mogelijke locatie op Leuken behoort tot de meest waarschijnlijke mogelijkheden, echter zitten hier nog de spreekwoordelijke haken en ogen aan. Daarbij moet de gemeenteraad nog instemmen met de nieuwe woon- en structuurvisie die voor Leuken zijn opgesteld.

Het college van B&W stelt nu voor om de erfpachtovereenkomst voor de Dr. Schaepmansstraat te verlengen. Zo is er meer tijd om een definitieve locatie te zoeken. Wanneer de overeenkomst niet wordt verlengd zal de Aldi moeten sluiten. Sluiting van de supermarkt zou volgens B&W onbegrip opleveren bij de bevolking.