Vanaf mei dit jaar is de turborotonde op de kruising van de Eindhovenseweg en de Ringbaan Noord helemaal in gebruik genomen. Door de turborotonde is de doorstroming van het verkeer duidelijk verbeterd.

Wel zijn er bij de gemeente klachten gekomen dat het niet altijd even duidelijk is welke rijbaan men moet nemen op de dubbele rotonde. De gemeente gaat daarom extra belijning aanbrengen op de rotonde. Hierdoor worden automobilisten beter naar de juiste rijstrook geleid.

Als het weer het toelaat (geen harde regen), worden de werkzaamheden op zondag 20 oktober uitgevoerd. De rotonde hoeft niet afgesloten te worden. Het verkeer wordt ter plaatse begeleid door verkeersregelaars.

8 REACTIES

 1. Het is niet alleen dat het gemotoriseerd verkeer er moeite mee heeft
  Het komt zelfs vaker voor dat je fietser en brommers tegen komt op de turbo rotonde
  Deze komen dan van Laar af en willen niet omrijden Terwijl ze halverwege de Eindhovense weg nu een mooi en goed stoplicht hebben staan
  Ik wil ook wel even zeggen dat de gemeente is vergeten borden te plaatsen voor brommer/scooterrijders waar ze het fietspad af moeten en op moeten dus daar waar ze niet horen te rijden rijden ze wel

 2. Vreemd dat in Weert niet alles in een keer goed gedaan wordt, met zoveel voorbeelden van rotonde’s in Nederland!
  Maar ja; Alles komt goed, :kunfu

 3. Wie zegt dat de andere rotondes wel goed zijn? Misschien doen andere gemeentes er niets aan.

  Kom er niet vaak maar kan niet zeggen dat ik ook maar 1 keer heb moeten twijfelen over hoe te rijden.

 4. Ich snap neet det ze det neet snappe. Mer ich zeen ut dek gebeure det ze ut neet snappe. Dan zek ich oeëts: Snapdjae det noow neet? det snap ich neet!

 5. Zo moeilijk is die rotonde ook weer niet hoor. Je kunt je afvragen of het aan de rotonde ligt of aan de weggebruikers. Ik denk het laatste!

 6. As dej-je nao Hùsseve overstaektj dan ès det un lielik gevaorlik punt. Ut haaj baeter kinne blieve weej ut waas. Di-j rotonde ès waal good mer neet overzichtelijk.

 7. Als je van 2 rijstroken de rotonde nadert in je bevind je op de linkerstrook blijf dan ook links rijden!
  Ga dan niet ineens van links op de rotonde naar rechts, gevolg kan op gevaarlijke situaties.

Comments are closed.