Bezems voor Stramproy

De gemeente Weert heeft in Stramproy gisteren bezems uitgedeeld in het kader van het project “Herinrichting Stramproy”.

De bezems werden uitgereikt als blijk van waardering aan de bewoners van de straten waar de afgelopen tijd de werkzaamheden voor overlast hebben gezorgd. Wethouder Litjens was persoonlijk aanwezig om samen met de projectbetrokkenen de bezems uit te delen.

De uitreiking vond plaats in Gemeenschapscentrum De Zaal in Stramproy. De buurtbewoners waren erg enthousiast dat zij een bezem konden ophalen. In totaal zijn er circa 370 bezems uitgereikt. Verder was de aannemerscombinatie J.P. van der Schoot B.V./Berlicum B.V. vertegenwoordigd. Op kosten van hen konden alle genodigden een consumptie nuttigen.

Het einde van het project “Herinrichting Stramproy” is in zicht. Het openbaar gebied in een groot deel van Stramproy is vanwege een grootschalige rioolvervanging opnieuw ingericht. Het betreft het gebied ten westen van de Emmastraat, de Julianastraat en het Kerkplein tot en met de St. Maartenslaan, met uitzondering van de Reinenstraat, Veuskensstraat, Servatiusstraat, Lambertusstraat en Sint Willibrordusstraat.

Eind maart 2012 is de aannemerscombinatie J.P. van der Schoot B.V./Berlicum B.V. gestart met de uitvoering van het project. De uitvoering vond plaats in opdracht van de gemeente Weert. Na ruim anderhalf jaar wordt het project waarschijnlijk in november afgerond.

Ongetwijfeld heeft een groot aantal inwoners van Stramproy overlast ondervonden tijdens de uitvoering. Dit kan ook niet anders bij zo’n omvangrijk project.
Wij beseffen dat het niet altijd gemakkelijk voor hen was en danken hen voor hun begrip en medewerking. Onze waardering hebben wij laten blijken in de vorm van een straatbezem voor de bewoners die de meeste overlast hebben ondervonden. Zij hebben tenslotte heel wat zand onder hun schoenen meegenomen naar huis tijdens de uitvoeringswerkzaamheden.

Overigens zijn en worden ook bezems uitgereikt aan aanwonenden van het project Houtstraatlossing in Weert.