Nieuwe angiokamer SJG

Update – Ben je geïnteresseerd in de technische apparatuur voor onderzoek en behandeling? Dan ben je op vrijdag 8 november van harte welkom voor een bezichtiging van de angiokamer in SJG Weert. De afdeling Medische Beeldvorming organiseert in het kader van ‘De dag van de stralende beroepen’ een kijkje achter de schermen van de volledig vernieuwde angiokamer.

De angiokamer vormt een spil in het ziekenhuis en is normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk. In deze kamer wordt met specifieke technische apparatuur onderzoek gedaan naar afwijkingen van o.a. de bloedvaten, beenslagaders en kransslagaders. Daarnaast worden in deze ruimte ook behandelingen uitgevoerd zoals het dotteren van beenslagaders en het plaatsen van een zogenaamde stent.

Ben je benieuwd naar de onderzoek- en behandelmogelijkheden in de angiokamer dan heet het SJG je tussen 9:00 – 15:00 uur welkom bij de afdeling Medische Beeldvorming (route 22). Tijdens een korte rondleiding krijg je uitleg over de technische mogelijkheden van de gebruikte apparatuur en kun je de resultaten zien van onderzoeken en behandelingen. Voor een bezichtiging is aanmelding niet noodzakelijk.

Update:
Datum in bericht aangepast. Juiste datum is: vrijdag 8 november 2013