Bospop – voorzitter Peter Verkennis heeft heeft aan L1 te kennen gegeven mogelijk uit Weert te gaan vertrekken.

Gisteren sprak de gemeente over een succesvolle evaluatie van de laatste editie. Echter wil Bospop kunnen groeien en het bezoekersaantal volgend jaar van 9000 per dag verhogen naar 12.500. Volgens de organisatie zou dit mogelijk kunnen gemaakt door een andere indeling van het festivalterrein.

Het standpunt van de gemeente blijft staan dat 9.000 bezoekers de absolute max is voor Bospop op Sportpark Boshoven. Volgens L1 zou Bospop twee andere locaties op het oog hebben waar het festival zou kunnen plaatsvinden. Een daarvan ligt buiten Weert. Volgens Verkennis staat het vast dat Bospop niet meer zal plaatsvinden op Sportpark Boshoven.

32 REACTIES

 1. Beetje overmoedig om na 1 uitverkochte editie in de laatste jaren weer direct te willen groeien.. Ze kunnen beter zorgen dat het een aantal jaren op rij voorkomt. En dan denken aan groeien.

 2. Hahaha, Peter Verkennis dacht: wat die onderhandelaars in Den Haag kunnen, kan ik ook. De jas al aan, opgestaan van de onderhandeltafel en dan op het laatst toch gewoon lekker onder de molen blijven. Er komen elk jaar leuke, nieuwe festivals bij in Nederland, 9.000 bezoekers voor een ‘classic rock’ georiënteerd festival in Limburg is meer dan genoeg. Het trauma van de te grote broek de afgelopen jaren is Peter iets te snel vergeten.

 3. Bospop is vur mich altied ein groeëte reünie met aoj bekindje. Un hieël groeët dael van de bezeukers keumtj uut Wieërt. Vul van di-j minse kaome net wi-j michzelluf vur de sfeer en ut treffe van aoj bekindje.
  Ich vraog mich aaf of di-j minse auch nao Bospop gaon as ut boete Wieërt is.

 4. De gemeente moet natuurlijk wel op letten dat ze niet weer een groot evenement kwijt raken. Na All American Day, zomer Carnaval en de Bantopa party.
  Zo houd Weert niks meer over.

 5. Vier jaar terug heb ik ‘mensen rond de organisatie’ gewaarschuwd dat hoogmoed voor de val komt. Die val is ternauwernood afgewend of ze beginnen al weer praatjes te krijgen.

 6. Nu Weert stad in het Groen is krijgen we “natuur”lijk een beleid dat straks alle onder de spreekwoordelijke groene zoden ligt waar de bestuurders onbezorgd kunnen grazen.

 7. Raar de andere plek was niet rendabel ,gaan ze terug naar de oude stek en loopt het goed. Uitverkocht nog wel .
  En willen ze weer verkassen.Ik zou zeggen blijf een tijd op de oude vertrouwde plek en kijk na een paar jaar nog is wat je gaat doen.
  Gooi geen oude schoenen weg voor je nieuwe gekocht hebt.
  Ik denk dat het een zeer stomme zet is bospop buiten Weert te laten plaats vinden.

 8. Nou pak dan de midden weg ongv. 11.000 bezoekers per dag. De gemeente beetje bijgeven bospop beetje bijgeven. Blijkt dit perfect te gaan op de huidige locatie kan er gedacht worden om te verhogen naar 12.500 bezoeker is het geen succes gaan we weer terug naar 9.000 bezoekers.
  Dan zijn we al twee jaar verder en bekijk dan alles nog eens.

  Gemeente: jullie hoeven niet alles weg te pesten uit Weert, jullie beleid is op het moment alles behalve een succes doe daar eens wat aan!

  Bospop: Fijn dat jullie een uitverkochte editie hebben een beetje groeien kan maar meteen 33% te gaan groeien is ook weer over de top! langzaam groeien en meteen je weer uit de slof te laten schieten om te vertrekken is beetje triest hoor, waar is jullie professionaliteit? jullie zouden nu inmiddels toch een “professionele” organisatie moeten zijn. Of misschien toch maar ergens een cursusje event managment volgen?

  er zijn hier een tal van reactie boven waarop ik op die basis al kan merken dat het mensen zijn die wel een klein beetje verstand hebben van organiseren. Daar zou ik nog liever mee samenwerken op het eerste oog dan ik met de organisatie bospop van de laatste jaren!

 9. Denk dat daar de bungalow-buurtjes niet blij mee zijn aangezien ze al om 21:00 klachten hadden bij Dennenoord met het evenement “diep” i.v.m. geluidsoverlast :dj .

 10. Dom dom dom. Ze hebben dit de afgelopen jaar geprobeerd en COMPLEET gefaald. Zorg er eerst maar eens voor dat je op Boshoven een aantal jaren goed blijft draaien.

  Maar goed. Hoogmoed komt voor de val. Vertrek maar, faal en kom dan maar weer met hangende pootjes terug naar Weert.

 11. De organisatie gaat te VER met hun KENNIS over groot, groter, grootst.
  En gemeente weert: Onder het mom van 600 jaar Weert (lees: bij wijze van proef) volgend jaar 11.000 bezoekers toe laten.

 12. BOSPOP moet in Weert blijven. Betrek het hele terrein er bij inclusief alle voetbalvelden. Even nog een jaar afwachten voordat je weer verlies gaat leiden op een andere locatie waar dan ook.

 13. Die dreigementen wel of niet Bospop en wel of niet Bospop in Weert keert ieder jaar terug.
  Net als de jaarlijkse heisa over wel of niet Zwarte Piet op de boot van Sinterklaas.
  Begint verdacht veel op een rituele dans te lijken.

 14. Waat unne fantast, net neet oppe fles gegange en un jaor later weer unne hoûp spatjes. As dette erregus anges hèrgieët ga0on di-j vri-j willigers dan ouch mej. Of veenge ze overal zoë unne hoûp minse.

 15. Iemand die roept dat 9000 mensen ‘ein pan aaf hebbe’ heeft naar mijn idee zelf een pan loszitten.

  Laat mensen in godsnaam in hun waarde. Bospop is ook niet mijn festival, maar ik ben er wel trots op dat we het in Weert hebben. Ik geniet ervan als andere (9000!) mensen genieten.

 16. deij slumme henderik weitj echt neet waat cultuur es, deij kan beiter erges gaon spaje of hee en doa unne boum omdoon,
  bospop es practhtig en ich geniet in miene thuin
  eeder jaor van deij schoenne muziek, dus laot ut blieve woe ut now es, kan good.2

 17. De enige reden dat Bospop afgelopen jaar uit de kosten is gekomen is omdat er (veel) meer dan 9000 mensen per dag zijn geweest. Daarom is vasthouden aan maximaal 9000 niet reeel. Voordat men het uitstapje gemaakt heeft naar Hushoven mochten er ook meer dan 9000 man naar binnen. Het probleem toen was dat de parkeer mogelijkheid steeds minder werd. Dit is nu volledig opgelost. Maximaal 12500 mensen per dag is dus een haalbaar aantal.

 18. Heel rap terug naar de Eindhovenseweg daar was het drie jaar geweldig, met niet TE dure artiesten en niet van die Eftelingtenten is dat een GEWELDIGE LOCATIE om BOSPOP voor Weert te behouden…600 jaar Weert is namelijk NIX zonder BOSPOP dus….. ik zeg Terug naar de Eindhovenseweg !!!!!

 19. Jao, in Wieert moog neet vul op cultuur-gebied. Bi-j De Bosuul mooge auch gein optreies van Wieerter koren gegaeve weare. Slecht vur ut imago van Wieert…..

 20. mensen mensen niet getreurt bospop weg uit weert [ ik ga er toch na toe waarheen ook]..wij hebben in weert zo veel evenementen alleen al buiten de kermis,,,wij hebben de pasar malam met 3 kramen..de italian day in de pc hoofdstraat van weert[ proest]..het bruist in the city niet te geloven..o ja vergeten ook nog bruisende koop zondagen met voor elk wat wils…tjonge tjonge wat een gehucht is het hier..op zondag is hier alleen de brievenbus open

 21. ben ik al jaren hou van weert maar er is gewoon geen flikker te doen..dat is alles…en wat leuk is maken ze onmogelijk

 22. Het is onvoorstelbaar met de Gemeente Weert, allemaal grote en leuke evenementen wat veel publiek trekt en waar de middenstanders en Horeca ondernemers iets extra’s kunnen verdienen in deze toch al moeilijke tijd, alweer voornemens is weer een groot evenement als Bospop aan een buurgemeente te geven. Dit hebben ze al gedaan met o.a All American Day en het Zomer Carnaval, wat veel bezoekers naar Weert haalde, en Weert op de kaart zette.
  De Gemeente Weert zit te slapen, en denkt alleen maar aan de stad in het groen, en wanneer ze dat promoten laten ze alleen maar de mooiste plekken kijken, maar wanneer je achteraf in de wijken gaat kijken staat het onkruid anderhalve meter hoog.

 23. Ach, m.i. moet het niet gekker worden.

  Ook ik snap er geen zak meer van.
  Terug op Boshoven en meteen weer een denkt P.V.: High Score.

  Waarom daarna meteen zo’n mening over alweer verhuizen Mr P.V.?

  Als je nu alweer wilt verhuizen met jou circus, dan geloof me, dan gaan een hele hoop die-hard’s niet mee.

  Succes, Mr Hoeeg-In-De-Bol.

Comments are closed.