Volgens een uitgebreide evaluatie was het festival Bospop 2013 een zeer geslaagd evenement. De sfeer was weer als vanouds. Er waren geen grote incidenten. Er zijn nog wel enkele aandachtspunten voor de volgende edities van het festival. Deze richten zich vooral op een ruimere inrichting van het terrein, geluidsoverlast door de 24-uurs tent, extra parkeerruimte, het bezoekersaantal en een betere toegang voor hulpdiensten.

Voorafgaand aan het festival was een multidisciplinaire risicoanalyse gemaakt in het kader van de openbare orde en veiligheid. Op 15 oktober vond een afsluitend gesprek plaats met de organisator van het festival. Daarbij werden de uitkomsten van de evaluatie van de politie, brandweer, gemeente en organisatie besproken en afgezet tegen de risicoanalyse, en de belangrijkste aandachtspunten voor de toekomst benoemd.

Maximaal 9000 bezoekers
Nu Bospop weer op het sportpark Boshoven plaats vindt, heeft het festival met een bezoekersaantal van 9000 zijn limiet bereikt. Dat blijkt uit de multidisciplinaire risicoanalyse. Een hoger aantal brengt de veiligheid van bezoekers, vrijwilligers en medewerkers in het gedrang. Om in de toekomst de veiligheid te kunnen garanderen, neemt de gemeente in de vergunning voorschriften op om exact inzicht te krijgen in de werkelijke bezoekersaantallen.

Betere toegang voor politie en hulpdiensten
Een aanbeveling die in de evaluatie naar voren komt, is dat de toegang voor de hulpdiensten beter moet. Tijdens het weekend was er een aantal momenten dat er auto’s op de calamiteitenroute geparkeerd stonden. Ook hadden politie en hulpdiensten niet direct toegang tot het terrein. Bospop dient in de toekomst duidelijk te communiceren met haar beveiligingsdiensten om de calamiteitenroute vrij te houden en over de rol van deze diensten.

Extra parkeerruimte is goed bevallen
Bij deze editie van Bospop was er extra parkeerruimte geregeld op een locatie in Hushoven. Bezoekers werden met een pendeldienst vervoerd. Dit leidde tot minder verkeersdrukte in de woonwijken rond het festivalterrein. Deze maatregel bleek een prima oplossing voor het parkeren en wordt daarom ook in de toekomst ingezet.

Geluidsoverlast 24-uurs tent
In het weekend waren er weinig klachten over geluidsoverlast door het reguliere Bospop programma. Wel bleken de activiteiten in de 24-uurs tent tot overlast te leiden. Om dit bij volgende edities te voorkomen, worden extra voorschriften in de vergunning opgenomen.

Inrichting Bospopterrein ruimer van opzet
De inrichting van het Bospopterrein is bij de volgende edities iets ruimer van opzet. Campers krijgen wat meer ruimte zodat ze minder dicht op elkaar staan. De extra beschermingsmatten die dit jaar zijn gebruikt, worden vanaf 2014 een standaardmaatregel. Zij zorgden ervoor dat de schade aan de grasmat beperkt bleef. Dit tot tevredenheid van de voetbalclub FC Oda.

6 REACTIES

 1. Ik zeg volgend jaar het hoofdveld van FC Oda er bij pakken. Dan komt hier toch nog 1 keer per jaar wat publiek kijken. :cute Op het hoofdveld de grote tent en aan de andere kant het festival en de kraampjes. Toeschouweraantal 15.000 max. Alle partijen tevreden. Omzet kantine Oda goed, alles goed.
  Mies tevreden. Geen commentaar achteraf.
  En anders Bospop [email protected] Bij sportpark de Bengele???

 2. Helaas is dat onmogelijk. Het hoofdveld van FC oda word helemaal niet gebruikt ivm de wedstrijden die daar worden gespeeld. Wat denk je dat er met een grasveldje gebeurd na in totaal 2-3 weken festival.

  En bospop moet gewoon lekker in weert blijven. Als er iets bij de bengele georganiseerd word is het wel Rascal Fest 😉

 3. als het in Nederweert gedaan moet worden dan hebben ze er een evenemententerrein dat op industrieterrein pannenweg ligt(tegen de A2 aan)

 4. Is er niet al eens eerder een poging gedaan om Bospop te vergroten? En was het toen niet zo dat het niet uitverkocht raakte?

 5. Gewoon lekker blijven.Het is maar 3 dgn op een jaar.Mekkeraars heb je overal over geluidsoverlast,maar die mekkeren al over bootjes die voorbij varen langs hun nieuw gebouwde appartementencomplex etccc.
  Ik woon er niet heel ver vandaan en heb dit jaar amper wat gehoord.
  Het is niet helemaal mijn muziek,maar er zijn mensen die er van genieten . Het zijn 3 dgn op een jaar.Maar die klagers zijn beroepsklagers :cute gevalletje rijdende rechter lopers die over elke scheet klagen.

  Bospop lekker in Weert houden op Boshoven,daar is het ooit begonnen toen uitgeweken naar die hoop lelijke oude betonnen stenen die nu tot e.e.a. monument is uitgeroepen .(sorrie voor de cultuurliefhebbers,
  maar dat is toch lelijk die hoop oude verrotte troep maar ieder zijn of haar mening).

  Daarna weer terug op Bosseve. Degenen die mekkeren over geluidsoverlast ze weten wanneer bospop is dan gaan ze maar een weekendje weg boeken en dat kan je ook heel goedkoop doen.

Comments are closed.