Herinrichting vertraagd

Vandaag zou gestart worden met de herinrichting van het Bassin en de Werthaboulevard. Echter zijn de werkzaamheden opgeschort omdat bij de gemeente onlangs een bezwaarschrift is ingediend tegen de bomenkap.

Stichting Groen maakt bezwaar tegen de kap van de bomen op het Bassin. Het gaat om het kappen van de 4 haagbeuken. De bomenkap vormt een belangrijk deel van de grondwerkzaamheden. Deze werkzaamheden staan aan de basis van de totale herinrichting. Dit betekent dat de gemeente opnieuw moet kijken naar de planning van het gedeelte Bassin.

Er is vrijdag een gesprek geweest met de Stichting Groen Weert. Komende dinsdag buigt B&W zich over de kwestie en komt er duidelijkheid over het verdere verloop van het project. Tot die tijd zijn de werkzaamheden uitgesteld.

De start van de werkzaamheden aan de zijde van de Werthaboulevard staan gepland voor de eerste week van november. Vooralsnog wijzigt deze datum niet.