Natuurwerkdag Tungeler

De eerste zaterdag van november is traditiegetrouw natuurwerkdag in heel Nederland. In Nederland zijn dan op veel locaties projecten gemaakt om de natuur op te schonen en onderhouden.

Ook in de regio Weert en met name in de Tungeler Wallen is zo’n project. Er wordt nu al 4 jaar op deze locatie gewerkt om weer een leefbaar bos te maken voor dieren en planten. Scouting Tungelroy in samenwerking met Ecologische werkgroep Weert Zuid verzorgen en beheren dit project. IKL Limburg ondersteunt met materialen en kennisoverdacht.

Wat gaat er gebeuren?
Aan de rand van het perceel ‘bie Rene’ aan de Telheideweg moeten het bos uitgedund. Er staan teveel dennenbomen op een te klein oppervlak. Onze begeleiders zullen hierbij assisteren.

Waarom zou ik komen helpen?
Kom samen met kinderen en/of kleinkinderen meehelpen. Kom een denneboom van 4 meter hoogte omzagen en dan klein zagen en opruimen. Het geeft een geweldig gevoel om zo’n kolos ‘baas te zijn’ en te kunnen roepen: VAN ONDEREN!

Ook alleen volwassenen zijn van harte welkom. Een paar uur lekker buiten werken is fijn en kan nooit kwaad. De organisatie zorgt op zijn tijd voor koffie, thee en versnapering, zoals je dat thuis ook zou krijgen. Tussen de middag is er lekkere soep. Dit alles natuurlijk gratis!

Ziet men je op zaterdag 2 november tussen 10:00 en 15:00u in de Tungeler Wallen?

Inschrijven kan via www.natuurwerkdag.nl en dan zoeken op Tungelroy, Tungeler Wallen