Overlast door storm

Update 3 – Foto’s – De hulpdiensten zijn maandag druk doende geweest vanwege de strom die momenteel over Nederland raast. Voornamelijk de brandweer had het druk.

De eerste stormmelding kwam om 7:31 uur binnen. De brandweer werd wederom gealarmeerd voor stormschade op de Dillenburg. Een buurtbewoners had zich zorgen gemaakt over het mogelijk losliggend dakleer op de daken van de flats. Medewerkers van het dakbedrijf waren reeds bezig om de materialen te verwijderen.

Daaropvolgend kwamen diverse meldingen binnen van omgevallen bomen. Op de Van Goghlaan was een boom op een woning gevallen en op Laar was ook een boom omgewaaid. De ambulance en politie werden omstreeks 8:27 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Ringbaan-Noord. Ter plaatse was een fietser van zijn fiets gewaaid. Hij raakte lichtgewond en raakte bewusteloos. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Later die ochtend kwam ook nog een melding binnen van een afgebroken tak aan de Kerkveldweg in Tungelroy. Hiervoor werd de brandweer van Stramproy gealarmeerd om ondersteuning te bieden. De brandweer van Weert kreeg om 9:30 uur een alarmering voor een boom die dreigde om te vallen. Achter een woning aan de Tromplaan was een boom deels met zijn wortels uit de grond gerukt. De boom dreigde om te vallen, maar hield nog stand. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de zaagklus overgedragen aan medewerkers van de gemeentelijke buitendienst.

Update:
Omstreeks 11.25 uur werd de brandweer gealarmeerd voor stormschade bij een pand aan de Maaseikerweg. Naast een cafetaria was een boom omgewaaid en had hierbij een afvoerpijp meegenomen in zijn val. Eerder vanochtend is ook een muur omgewaaid van een restaurant aan de Maaspoort. De muur kwam terecht op de parkeerplaats bij de Action.

Update 2:
De brandweer werd omstreeks 13.55 uur gealarmeerd voor een omgevallen boom aan de Tinnegietersweg in de wijk Graswinkel. Achter de woning was een boom omgewaaid welke zorgde voor een gevaarlijke situatie.

Update 3:
De laatste alarmering vanwege de storm was voor de brandweer van Stramproy. Zij moesten uitrukken voor een ontwortelde boom op de Meijbaan in Altweerterheide. De boom versperde de weg en is door de brandweer in stukken gezaagd.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden