Inbraken Weert op de kaart

Foto’s – De politie zet woninginbraken in Weert letterlijk en figuurlijk op de kaart. Nu de wintertijd weer is ingegaan is het eerder donker en worden er traditiegetrouw meer inbraken gepleegd. De politie ziet in de herfst en winterperiode het aantal woninginbraken toenemen.

Om het aantal woninginbraken terug te dringen schakelt de politie de hulp van burgers in. Ieder paar ogen in de wijk zijn welkom. De politie ging gisteravond in Weert op pad om honden-bezitters en wandelaars te vragen alert te zijn op verdachte situaties. Op 8 locaties in de gemeente Weert, waaronder in Stramproy (foto’s), werden de burgers aangesproken door agenten. De mensen reageerden verrast en enthousiast op het politie-optreden. Ook kreeg de politie waardevolle informatie over de gebeurtenissen in de buurt.

Naast het aanspreken van burgers heeft de politie sinds maandag een interactieve kaart op hun website waar het aantal inbraken per postcodegebied worden weergegeven. Zo is te zien dat in Weert (incl Stramproy) de afgelopen drie maanden maar liefst 64 keer te maken kreeg met een inbraak-delict. Er werd 48 keer ingebroken en 16 keer is er gepoogd een inbraak te plegen.

Bekijk een overzicht per postcode gebied:

Postcode Type delict Aantal
6001 Poging tot woninginbraak 3
6001 Woninginbraak 5
6002 Poging tot woninginbraak 0
6002 Woninginbraak 2
6003 Poging tot woninginbraak 0
6003 Woninginbraak 7
6004 Poging tot woninginbraak 2
6004 Woninginbraak 15
6005 Poging tot woninginbraak 2
6005 Woninginbraak 2
6006 Poging tot woninginbraak 7
6006 Woninginbraak 12
6039 Poging tot woninginbraak 2
6039 Woninginbraak 5
Totaal poging tot 16
Totaal inbraken 48
Totaal delicten 64

De actuele kaart is te bekijken via:
http://www.politie.nl/misdaad-in-kaart

Jij kan zelf ook bijdragen door goed op te letten. Meld verdachte situaties bij de politie: 0900 – 8844.

er zijn geen afbeeldingen gevonden