Kent je iemand die zich het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier heeft ingezet voor de Weerter gemeenschap? Dan wordt hij misschien wel de Weertenaar van het jaar! Tijdens de nieuwjaarsontmoeting op 1 januari 2014, tevens het openingsfeest van jubileumjaar Weert 600 jaar stad, wordt bekend gemaakt wie is gekozen. Je kan een kandidaat voordragen tot 15 november a.s.

Momenteel zijn er verschillende mogelijkheden om inwoners in het zonnetje te zetten. Denk dan aan een Koninklijke onderscheiding, de Erepenning van de gemeente Weert en de Penning van verdiensten. De criteria van deze onderscheidingen zijn echter zo streng, dat ze maar zelden worden uitgereikt. Vandaar dat er een nieuwe onderscheiding komt: “Weertenaar van het jaar”.

Kort maar krachtig is de Weertenaar van het jaar een inwoner waar we allemaal trots op zijn. De persoon heeft zich in het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier ingezet voor de Weerter gemeenschap. Hij of zij heeft bijvoorbeeld een bijzondere prestatie geleverd op het gebied van sport, welzijn, wetenschap of cultuur, een belangrijke prijs gewonnen, opmerkelijke maatschappelijke verdiensten gehad, iemand met gevaar voor eigen leven gered, een bijzonder project gestart waar vele Weertenaren van profiteren etc.

Iedereen mag iemand voordragen, mits goed gemotiveerd. Na ambtelijke toetsing en advisering beslist de burgemeester uiteindelijk wie de uitverkorene is. De voordracht moet vóór 15 november ingediend worden. Je kan daarvoor de naam van de kandidaat met motivatie sturen aan [email protected] o.v.v. Weertenaar van het jaar. Of stuur een brief aan de Gemeente Weert, t.a.v. burgemeester Heijmans, Postbus 950, 6000 AZ Weert.

2 REACTIES

  1. Frans Weekers, omdat we nog nooit zo’n betrouwbare, eerlijke en daadkrachtige Weerter politicus in de kamer hebben gehad… oh nee die beschrijving klopt niet, bedoel het omgekeerde 🙂

  2. Ich stem op Sjang van Kraake Frenske, dea woor getrouwdj met Mien van Plek Bert, en unne zoeen van Tooen van Pedomme, en Lies van de Kadodder, di-j tante mos zegge tieege de Spoorbruk…..
    Us kieke offe doer de ambtelukke toetsing en advisering kumptj….. Mer de burgemeister beslistj….waat unne onzin zo un verkeeizing……

Comments are closed.