VVD Weert bezoekt Venlo

De VVD Weert heeft op donderdag 24 oktober een werkbezoek gebracht aan hun collega’s van de VVD in Venlo. De beide wethouders Cardinaal en van Eersel werden samen met een aantal andere Weerter VVD’ers ontvangen in het karakteristieke stadhuis van de gemeente Venlo.

Op deze locatie hebben ze een korte rondleiding gekregen. Na de rondleiding kregen ze een presentatie van een stedenbouwkundige. Hier werd de transformatie van Venlo weergegeven die deze stad de afgelopen jaren heeft ondergaan. Tijdens deze presentatie kwam naar voren dat een stad moet profiteren van water. Venlo heeft dit dus ook gedaan door er een nieuwe boulevard aan te leggen.

Joey Engelen: ‘’Afgelopen zomer was ik in Venlo en daar was ik erg onder de indruk van dit prachtig gebied aan de grens van de stad, dit wilde ik graag aan de andere VVD’ers laten zien. Aan deze boulevard ligt een stadsstrand met ligweide. Ik dacht; Als ze dit in Venlo kunnen, dan kunnen wij in Weert dat ook! Het gebied rondom de stadsbrug en Poort van Limburg heeft potentie. Een gebied om te ontspannen na een dagje winkelen of op een zomerse dag pootje baden aan de Zuid-Willemsvaart. Zo krijgt de toekomstige Werthaboulevard er een trekker bij.’’

De VVD Weert heeft in Venlo dus inspiratie opgedaan. Deze inspiratie is meegenomen naar Weert. De komende periode gaat het gebied rondom het Bassin en de recreantenhaven al op de schop. Dit gebied krijgt een betere uitstraling en wordt aantrekkelijker gemaakt. In de toekomst kan onderzocht worden wat de mogelijkheden zijn voor een eventueel stadsstrand aan de rand van het centrum.

venlo_vvd