Weert is een stuk ‘MKB-vriendelijker’ geworden en is daardoor gestegen op de ranglijst naar de 3e positie van Limburg.

MKB-Nederland organiseerde dit jaar voor de derde keer de tweejaarlijkse landelijke verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Lexnova en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken.

Gemeenten die een kans willen maken op de titel moeten daarom aantoonbaar werk maken van een mkb-vriendelijk beleid. Zoals het terugdringen van regeldruk, matigen van ozb-tarieven en andere lokale lasten, het mkb kansen bieden bij aanbesteden, enz. Daarbij is vooral de perceptie van de ondernemer van belang.

Tijdens de vorige onderzoek stond Weert op een 8e positie en is dus 5 plaatsen gestegen. Op plaats 1 staat Roermond en op plaats 2 Horst aan de Maas. Zij hebben hun vorige posities weten te behouden, maar voelen de hete adem van Weert in hun nek.