Bij SJG Weert gaan in de komende drie jaar 40 voltijdsbanen verdwijnen. De reductie is een gevolg van het teruglopen van productiecijfers en de komst van het digitale patiëntendossier.

Directeur Hans de Jong: “Het vervallen van arbeidsplaatsen is een noodzakelijke ingreep voor de continuïteit van ons ziekenhuis. Maar ondanks de noodzaak wegen de consequenties zwaar voor diegenen die hier direct door getroffen worden. We bekijken momenteel om welke medewerkers het gaat. Enerzijds zijn dat de medewerkers wiens arbeidsplaats komt te vervallen. Anderzijds betreft het medewerkers die worden overgeplaatst naar een andere afdeling. Dat totaalbeeld hebben we in januari klaar.”

Medewerkers van SJG Weert worden begin december ingelicht over de procedure die vanaf januari in gang gezet wordt.

4 REACTIES

  1. Gaat wel om 80 tot 90 mensen die hun baan verliezen. De politiek heeft toch gezegd te investeren in de zorg, volges mij is het andersom. Bezuinigingen in de zorg wordt steeds erger.Over een paar jaar heeft Weert geen ziekenhuis meer, moeten we naar Roermond.

  2. “De reductie is een gevolg van het teruglopen van productiecijfers” HALLO het is een ziekenhuis geen fabriek kom op zeg :boos :boos :boos :boos

  3. Jij bent zeker al n tijdje niet meer in een ziekenhuis geweest Iche? Het is precies een fabriek of welk ander bedrijf dan ook. Met bijbehorende overbezetting in het management, spookfacturen en andere laaienlichterij!

Comments are closed.