Budel – De politie heeft zaterdagavond 23 november in Budel een anti-drugsactie gehouden waarbij in totaal vijf mensen zijn aangehouden en een hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen.

Bij de politie was enige tijd geleden informatie binnengekomen dat een man uit Budel vanuit zijn woning zou handelen in harddrugs. Er is een onderzoek gestart dat zaterdagavond heeft geleid tot de politie-actie. Agenten zagen daar rond 20.00 uur een man wegrijden met een auto. Ze hebben hem op de Cranendoncklaan laten stoppen en troffen twee sealtjes cocaïne aan. De 28-jarige man uit het Belgische Kaulille is aangehouden en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Rond 22.00 uur zijn agenten de woning binnengegaan. Daar hebben ze vier mannen aangehouden: de 39-jarige bewoner, een 36-jarige Eindhovenaar, een 31-jarige man uit Budel-Schoot en een 35-jarige inwoner van Budel. Het viertal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. In de woning en bij het fouilleren van de verdachten vonden de agenten enkele tientallen grammen cocaïne, xtc-pillen en ghb. Alles is in beslag genomen.