Steeds meer bedrijven kiezen er voor om gebruik te maken van duurzame energie zoals het gebruik van zonnepanelen. Ook bedrijven in Weert kiezen steeds vaker voor duurzaamheid. In Weert zijn zelfs bedrijven gevestigd die zich volledig richten op energie via zonnepanelen.

Zo werden op het dak van de nieuwe Lidl-supermarkt in Weert 290 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze zonnepanelen voorzien alle koelingen in het filiaal van stroom. Nu heeft ook een autogarage in Weert gekozen voor duurzame energie. Een flinke investering, maar op termijn zal het zijn rendement opleveren.

Met de plaatsing van de zonnepanelen kan autogarage Leurs volledig in hun eigen stroomverbruik voorzien. “In deze tijd waar iedereen bezig is om op een meer duurzame manier te gaan werken willen wij zeker niet achterblijven. Een grote maar goede investering om op een “groene” manier te gaan werken in onze werkplaats, kantoor en showroom”, zo vertelt Alexander Leurs.

De zonnepanelen bij de autogarage zijn geleverd en gemonteerd door Roland Jacobs van Solar Weert in samenwerking met VDS Solar Systems eveneens uit Weert.