Steenlegging sportpark

De bouw van de nieuwe sport- accommodatie Vrouwenhof aan de Kaaskampweg in Weert gaat woensdag 27 november 2013 officieel van start. Wethouder Harrie Litjens en Pierre Verstappen (erelid voetbalvereniging DESM) leggen die dag om 15.30 uur symbolisch de eerste steen.

De accommodatie is vooral bedoeld als vervangende huisvesting voor voetbalvereniging DESM. Zij is nu nog gehuisvest op een sterk verouderd voetbalcomplex aan de Koekoeksweg. Ook andere partijen gaan gebruik maken van de sportaccommodatie. Het Kwadrant, een school voor VMBO, gaat hier bijvoorbeeld haar buitensportlessen geven.

Sportaccommodatie Vrouwenhof
De gemeente Weert realiseert samen met voetbalvereniging DESM de nieuwe sportaccommodatie. Op de sportaccommodatie komen een kunstgras voetbalveld met LED-verlichting (hoofdveld), twee natuurgrasvelden waarvan één met LED-verlichting, een ruimte voor sport- en speldoeleinden, een clubgebouw met kleedlokalen, opslagruimte en kantine en parkeervoorzieningen. Dit project is mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg.

Planning
De bouw van het clubgebouw en de aanleg van de sportvelden is al begonnen. Vanaf maart 2014 start het aanpassen van de infrastructuur rondom het complex. In de zomer van 2014 moeten de werkzaamheden klaar zijn en is de sportaccommodatie klaar voor gebruik. De nieuwe sportaccommodatie maakt straks onderdeel uit van het voorzieningencluster Vrouwenhof. Dit bestaat nu nog uit de accommodaties van tennisclub Weert Oost en schutterij St. Job Leuken.