Foto’s/video – De afgelopen weken werd door de brandweer verschillende malen geoefend in zorgcentrum De Wei-jer aan de Graafschap Hornelaan. Woensdag vond de eindoefening plaats waarbij de media toegang kregen om een ‘kijkje in de keuken’ te kunnen geven.

Oefenen, oefenen, oefenen, elke week. Dat is de consequentie als je hulpverlener bent, het is immers een verantwoordelijke taak om de medemens te helpen. Om bij te blijven met de laatste nieuwe technieken en om ervaring op te doen worden situaties zo realistisch mogelijk nagebootst.

Woensdag was er ‘zogenaamd’ brand uitgebroken bij het zorgcentrum. Drie ploegen van de brandweer (Hunsel, Nederweert & Weert) kwamen ter plaatse. Zij moesten op de meest snelle en doeltreffende wijze de twaalf aanwezigen uit het gebouw redden en de brandhaard blussen.

Tijdens deze oefening werden de brandweerlieden geobserveerd door zogenoemde waarnemers. Zij noteerden hun bevindingen van het handelen van de brandweerlieden. In totaal waren ruim 40 mensen betrokken bij de grote brandweeroefening, waaronder BHV’ers, brandweerlieden, een Officier van Dienst, waarnemers en acteur die een slachtofferrol speelden.

Een oefening waar zeker een kritische noot is gevallen, maar dat zijn de beste leermomenten voor de brandweerlieden. Daar waar situaties van levensbelang is elk leermoment van toegevoegde waarde.

Video via Youtube:
http://youtu.be/No8g6vxaOU4

no images were found

6 REACTIES

  1. Goed dat deze oefeningen er zijn, maar is het niet een beetje laat om nu pas een oefening te doen?
    “De Wei-jer” gaat immers weg.

  2. Hmm Iche, denk even na. Het gaat om een oefening waarbij een situatie wordt nagebootst. Dat kun je het beste doen in een locatie waar niemand hinder ondervind. Zie jij je het al voor je dat de brandweer elke kamer van Ververshof gaat inspecteren? Die oudjes schrikken zich de rambam.

  3. @ badhandook

    Oké, ik heb na gedacht, maar had men deze oefening niet beter kunnen doen een jaar of 3 geleden voordat er überhaupt bewoners in “De Wei-jer” kwamen dat is mijn punt, wat Ververshof er mee te maken heeft weet ik niet maar da’s jouw punt.

  4. De brandweer heeft toen, de Wei-jer kwam, een rondleiding gehad. De Brandweer doet regelmatig bedrijfsbezoeken en zo oefent de brandweer ook regelmatig in het ziekenhuis. Dus miscchien moet ik @Badhandook toch gelijk geven en denk eens na voordat je wéér iets roept.

Comments are closed.