Foto’s/video – De afgelopen weken werd door de brandweer verschillende malen geoefend in zorgcentrum De Wei-jer aan de Graafschap Hornelaan. Woensdag vond de eindoefening plaats waarbij de media toegang kregen om een ‘kijkje in de keuken’ te kunnen geven.

Oefenen, oefenen, oefenen, elke week. Dat is de consequentie als je hulpverlener bent, het is immers een verantwoordelijke taak om de medemens te helpen. Om bij te blijven met de laatste nieuwe technieken en om ervaring op te doen worden situaties zo realistisch mogelijk nagebootst.

Woensdag was er ‘zogenaamd’ brand uitgebroken bij het zorgcentrum. Drie ploegen van de brandweer (Hunsel, Nederweert & Weert) kwamen ter plaatse. Zij moesten op de meest snelle en doeltreffende wijze de twaalf aanwezigen uit het gebouw redden en de brandhaard blussen.

Tijdens deze oefening werden de brandweerlieden geobserveerd door zogenoemde waarnemers. Zij noteerden hun bevindingen van het handelen van de brandweerlieden. In totaal waren ruim 40 mensen betrokken bij de grote brandweeroefening, waaronder BHV’ers, brandweerlieden, een Officier van Dienst, waarnemers en acteur die een slachtofferrol speelden.

Een oefening waar zeker een kritische noot is gevallen, maar dat zijn de beste leermomenten voor de brandweerlieden. Daar waar situaties van levensbelang is elk leermoment van toegevoegde waarde.

Video via Youtube:
http://youtu.be/No8g6vxaOU4

no images were found