Inzameling voor kerstpakket

‘Je zult maar niets hebben!’ De Venerabele Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert (1404) en Voedselbank Weert houden op zaterdag 7, 14 en 21 december een inzamelingsactie voor gratis kerstpakketten. Van 9.00 tot 15.00 uur staan de broedermeesters bij de ingang van de winkels. Klanten van Jumbo Heerschap doen mee door artikelen te kopen en na de kassa af te geven voor een goed doel. Daarmee helpen ze mensen die ‘niets’ hebben aan een kerstpakket én aan een gelukkig kerstfeest.

“Met Kerstmis willen wij als Broederschap iets extra’s doen voor onze medemens”, zegt Gert-Jan Tullemans, initiatiefnemer van de kerstpakkettenactie en broedermeester van ‘het gezelschap met de rode mantels’. Voedselbank Weert en Jumbo Heerschap werken graag mee aan deze originele actie voor het goede doel. Johan Knook van Voedselbank Weert: “Onze ‘klanten’ zijn altijd erg dankbaar voor alles wat zij krijgen. Namens hen vraag ik iedereen om gul te geven.” De kerstpakkettenactie wordt ondersteund door de parochies van het dekenaat Weert. Je kan in deze kerken ook producten van andere winkels aanbieden.

Hoe doe je mee? Koop houdbare, niet gekoelde of bevroren producten en doe ze na de kassa in het krat. Dus: pasta of soep (blik / pak), groente (blik / pot), fruit (blik / pot), broodbeleg, koffie, thee, suiker, afwasmiddel, allesreiniger, schoonmaakartikelen, wc-papier, keukenrollen, tandenborstels, tandpasta en nog veel meer. Koop en geef gul. Het is voor mensen die ‘niets’ hebben.

De kratten blijven nog tot en met 21 december bij de kassa’s van de supermarkten staan. Klanten kunnen producten dus nog tot vlak voor kerstmis in de kratten stoppen.