Erik of klein insectenboek

Theatertip – De maand november staat geheel in het teken van het boek Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans. Niet alleen is het boek het onderwerp van Nederland Leest 2013 en krijgt u dit cadeau bij Bibliocenter Weert, op vrijdag 8 november is tevens de theatervoorstelling in het Munttheater te zien.

Erik of het klein insectenboek is een sprookje voor alle leeftijden. Het verhaal gaat over Erik Pinksterblom die op een nacht in het schilderij de Wollewei belandt. Zo komt hij terecht in de wereld van de insecten en is hij zelf niet groter dan een insect. Hij beleeft tal van avonturen, maar komt ook tot de ontdekking dat mensen en insecten niet zoveel van elkaar verschillen: ook onder de insecten heerst er bekrompenheid en hang naar materialisme.

Deze verteltheatervoorstelling wordt gebracht door Eric Borrias. Hij koos het verhaal van Bomans om zijn jubileum te vieren en dat is niet voor niets: hij is naar Erik vernoemd en deze wereld vol vreemde kruipers, sluipers, slakken en gevleugelde zoemers is hem op het lijf geschreven. Zijn expressieve mimiek, zijn stem en zijn fysieke manier van vertellen, zorgen voor een sprankelende voorstelling !

Dit jaar viert Bibliocenter haar vijfjarige jubileum. En wie jubileert, die trakteert! Daarom krijgen leden van Bibliocenter op vertoon van hun bibliotheekpas bij elk betaald volwassenkaartje, een gratis kinderkaartje voor hun (klein)kind. Deze kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via de Theaterkassa van het Munttheater. Kijk voor meer informatie op www.bibliocenter.nl of www.munttheater.nl.