Biestwandeling

Op zondag 10 november a.s. maken de stadsgidsen van Weert samen met geïnteresseerd een wandeling over De Biest.

De gids vertelt bijzonderheden over een aantal bijzondere gebouwen die beeldbepalend zijn voor deze wijk, zoals het vroegere kasteel van de graven van Horne, de Tiendschuur, het Charitasgebouw en de poortgebouwen van zorgcentrum Hieronymus.

Er wordt een bezoek gebracht aan de voormalige kloosterkerk en de kloostertuin. Vervolgens wandelt met langs de Zuid-Willemsvaart over het Verliefdenlaantje terug naar het vertrekpunt. Hier krijg je informatie over het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart en de belangen voor Weert, De realisatie van “de kanaal” was ook de aanzet voor industrialisatie van Weert. Denk hierbij aan de scheepswerf en de kleipijpenfabriek op de Biest. .

Nieuwsgierig? Loop dan eens met een stadsgids mee.
Deelname is € 2,–
De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur.
Vertrekpunt: om 14.00 uur St. martinuskerk

Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor jou geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie:
www.stadsgidsenweert.nl