Tineke Schouten in theater

Met meer dan 30 jaar ervaring en 21 voorstellingen op haar naam weet Tineke Schouten als geen ander hoe je een lach op het gezicht van de mensen tovert, zelfs in de meest barre economische tijden. Met haar voorstelling ‘Moet niet gekker worden!’, die door de pers werd bestempeld als haar grappigste ooit, staat ze op woensdag 27 en donderdag 28 november in het Munttheater. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Het begon allemaal dertig jaar geleden. Tineke: “Ik trad tot die tijd op in ons eigen kleine Jacobi Theater dat mijn man runde. Fantastische tijd, hard werken, dat wel. Eigenlijk wilde ik zangeres worden. Van mooie liedjes, grote hits, die ik zelf begeleidde op gitaar.” Maar dat echte doorbreken, dat wilde nog maar niet lukken. “Ik zat aan de keukentafel, vijf maanden zwanger en ik weet nog dat ik dacht: ‘laat dit het dan maar zijn’. Ik schrijf nog één nummer en dan wijd ik me volledig aan het moederschap.” Dat nummer werd ‘Lenie uit de Takkestraat’, haar grote doorbraak. “Dat moederschap is daarna altijd gepaard gegaan met een artiestenbestaan.”

Na maar liefst 20 shows was er bij Tineke toch weer de drang om een nieuwe show te maken. “Ik vind niets fijner dan een zaal vol mensen te vermaken, maar ook aan het denken te zetten. Ze wat zelfspot bij te brengen.” Voor Moet niet gekker worden! had Tineke ook weer 1001 ideeën: “Ik heb eerder te veel inspiratie dan te weinig. De crisis speelt een belangrijke rol in de voorstelling. Net zoals in het echte leven. Het idee is dat we elkaar moeten helpen. Artiesten ook.”

Moet niet gekker worden!
Tineke doet ons met haar positieve instelling de crisis vergeten. Sterker nog, door de crisis hebben tal van bekende Nederlanders zoals Youp van ‘t Hek, Hans Klok, Brigitte Kaandorp, Ali B., Karin Bloemen en Ilse de Lange een ‘gastrol’ op zich genomen. We moeten elkaar immers een beetje helpen. Je begrijpt het al; Moet niet gekker worden! is een feest van herkenning, een echte Tineke Schouten show. Met een veelheid aan typetjes, glitter en glamour, vrolijke imitaties, haar vaste live orkest en vooral veel, heel veel lachen!

Kijk voor meer informatie en het kopen van kaarten op www.munttheater.nl.