Foto’s – Het zat de verkeersdeelnemers in de regio Weert niet mee gisteren. Nadat eerder op de Ringbaan-Noord een ongeval had plaatsgevonden werden de hulpdiensten van Weert rond de klok van 10.00 uur gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A2.

Nabij Kelpen-Oler was een auto van de weg geraakt en met de neus in de andere richting tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Waarschijnlijk was een klapband de oorzaak. De brandweer van Weert werd gealarmeerd voor een mogelijke beknelling, maar de bestuurster wist op eigen kracht het voertuig te verlaten. De brandweer mocht al snel rechtsomkeert maken naar de kazerne.

Het slachtoffer werd ter plaatse gecontroleerd op verwondingen, maar mocht vervolgens met de berger van de auto mee. De politie sloot een rijbaan af voor het verkeer. Er ontstond een korte file.

’s Avonds was het wederom raak op de snelweg. Iets voor zessen vond aan de zijde van Nederweert een ongeval plaats. Ook hier was een bestuurder de macht over het stuur verloren en met de auto tegen de vangrail gebotst.

De bestuurder wist op eigen kracht het voertuig te verlaten en de inmiddels gearriveerde brandweer hoefde niet in actie te komen. De snelweg A2 werd tijdelijk door de politie volledig afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond korte tijd een file.

no images were found

Er zijn foto’s van het incident van ’s avonds. Locatie was niet bereikbaar voor de media.