Botsing met feestverlichting

“Afgelopen zondag werden wij verblijd met het ophangen van de nieuwe feestverlichting”, zo vertelt een ondernemer aan de Maaspoort. Echter was de blijdschap van korte duur.

De nieuwe feestverlichting welke boven de Maaspoort schitterde is alweer verwijderd. De ‘bollen’ kwamen in botsing met de vrachtverkeer welke door de straat heen reed. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties waarop werd besloten om de nieuwe feestverlichting te verwijderen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de aannemers verantwoordelijk voor de fout. De verlichting hing te laag boven de weg. De kabels waren niet strak genoeg gespannen. Daarbij was de feestverlichting niet juist aan de kabels bevestigd.

De aannemers gaan binnenkort aan de slag om de verlichting op de juiste manier op te hangen. De verlichting moet 4,20 meter boven het wegdek komen te hangen. De kosten zijn voor rekening voor de aannemers.