“Afgelopen zondag werden wij verblijd met het ophangen van de nieuwe feestverlichting”, zo vertelt een ondernemer aan de Maaspoort. Echter was de blijdschap van korte duur.

De nieuwe feestverlichting welke boven de Maaspoort schitterde is alweer verwijderd. De ‘bollen’ kwamen in botsing met de vrachtverkeer welke door de straat heen reed. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties waarop werd besloten om de nieuwe feestverlichting te verwijderen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de aannemers verantwoordelijk voor de fout. De verlichting hing te laag boven de weg. De kabels waren niet strak genoeg gespannen. Daarbij was de feestverlichting niet juist aan de kabels bevestigd.

De aannemers gaan binnenkort aan de slag om de verlichting op de juiste manier op te hangen. De verlichting moet 4,20 meter boven het wegdek komen te hangen. De kosten zijn voor rekening voor de aannemers.

25 REACTIES

 1. Die glasvezel pipo´s ingehuurd hiervoor die al een zooitje maakten met het aanleggen van glasvezel.Nu maar de kerstverlichting aan laten leggen . :cute

 2. Wat een lacher. Zo moeilijk kan zoiets uitrekenen toch niet zijn. Lagere schoolwerk.

  De aannemers hebben een nominatie voor de Lambieck Knoup verdiend.

 3. Effe stoppen, gemeente! Straks slaan ze elkaar nog de koppen in van wie nu werkelijk de Lambieck knoup verdiend.
  Waar ligt de fout? Is er iemand van de gemeente (met verstand van zaken) gaan kijken bij de voltooiing? Is de juiste informatie door gegeven?
  Wie is de schuldige?

 4. Vroeger met burgemeester Breekpot kwam er geen vrachtverkeer binnen de randweg die speciaal werd aangelegd om buiten het centrum om te laden. Als die tijd weer terugkomt zijn die vervelende situaties voorbij en is er een betere doorstroming van het overige verkeer en hoeven voetgangers er ook niet meer voor opzij te springen.

 5. Vreuger??? Det is geweasj. Det keumptj neet mieer. We wachten noow gewooen op poging twiee. Ze weite noow wiej hoeeg dea klommel mot hangen dus vul kan er neet mieer mis goan. Of we motte last krieege van lieegvleegendje vliegtuige….. :lol

 6. O, ja Tante Marie

  Geen vrachtverkeer meer in Weert maar wel een groot kantoor van de Wilma na een toevallige brand. ?????? Potje gebroken of gaat het breken?
  Politiek en menselijke wijsheid gaat niet samen. Wie heeft er nee gezegd om de supermarkten aan de rand van Weert te plaatsen? Alle supermarkten liggen in ons dorpje Weer. Ga jij alles wat jij en ik kopen daar op je fiets naar de schappen brengen? De Lidl ligt uiteindelijk goed en de Aldi ligt ook niet slecht. Daar kunnen zelfs brandweervoertuigen rijden, zijn ook vrachtwagens. Je komt er zelf misschien niet omdat je de huishoudster stuurt.

 7. Wie hier gemeten heeft moet ook maar voor de kosten opdraaien, maar dit soort fouten komen dagelijks voor in Weert, iedereen weet dat de maximale hoogte van een vrachtwagen 4,20 meter is iedere vrachtauto die aan het rijden is heeft altijd een luchtbel boven de trailer vaak 20 a 30 centimeter hoog dus de verlichting op exact 420 cm te hangen is gewoon waanzin, de kosten van bevestiging 30 of 50 cm hoger zijn nihil.
  Zo heeft de gemeente een boog geplaast op de ingang naar Weert ook 420 cm hoog deze boog is opgebouwd uit steigerbuizen wat maakt het dan uit een paar centimeter hoger of lager echt geen meerkosten, nu heeft men meer kosten voor de boog zijn enorme borden geplaatst om de chaufeurs te waarschuwen en te pesten ook want die vragen zich af kan het wel of niet tegen deze boog heeft men dan tot overmaat van ramp ook nog een reclamebord gehangen wat ook nog eens ruim 20 cm. lager hangt, als je zoiets ontwerpt moet je toch uit het jaar voor Christus stammen.
  Ik ben van mening dat de kosten van dit soort fouten verhaalt moeten worden op de ambtenaar die hierover de regie heeft, want deze ambtenaar is niet op hoogt van de huidige wetten en heeft dus niet de capaciteit dergelijke projecten tot uitvoer te brengen.

 8. Pierre123, je zegt dat iedereen weet dat de maximale hoogte van een vrachtwagen 4,20 meter is, maar dat is dus niet waar.

  Binnen de EU geldt als maximale hoogte voor een vrachtwagen 4,00 meter.

  Is maar dat je het weet!

 9. Vreuger? Det is neet mieer en keumptj neet mieer. Ze motte dea klommel gewoeen ophange, ze weite noow wiej hoeeg dea mot kome. En noow mer doeeme det er gein lieegvleegendje vliegtuige langskome….

 10. Ja die boog is ook een oer lelijk sta in de weg ding. Winkeliers krijgen boetes als ze te veel reclame buiten de winkels zetten en de gemeente Weert plempt er een groot oer lelijk reclame zuil neer.Het verbaast mij dat die nog niet om ligt.Ik snap dat ze blij zijn met de titel,maar moet er dan zo’n lelijk blok staan.

 11. Ik ben het helemaal met Bartezz eens, dit is niet het eerste project waar het fout gaat er zijn er al meerdere aan het licht gekomen. Volgens mij denkt de Gemeente er kan er maar een de goedkoopste zijn en gaat voorbij aan de kwaliteit van het werk, en aan toezicht houden hebben ze volgens mij nog nooit van gehoord anders kunnen deze dingen niet gebeuren.

 12. hoi pierr123 je schrijft dat iedereen weet dat een vrachtwagen maximaal 4.20 mag zijn. nou dan hoor ik toch niet bij iedereen want je slaat de plank volledig mis een vrachtwagen mag max 4.00 hoog zijn. en de verlichting op 4.20 is totaal geen waanzin. en dat is geen pesten want iedereen is 4 meter hoog en weet dat ie er onder door kan alleen mensen die hoger zijn weten dan dat ze er niet onder door kunnen

 13. Beste Johny,

  OOk ik weet dat de wet voorschrijft 4 meter maar met een tolerantie, maar waarom plaatst de gemeente dan enorme borden met de waarschuwing van maximale hoogte 4,20 meter die borden zijn duurdert dan de construtie een halve meter hoger te plaatsen plus gedurende al de tijd dat dat gedrocht er staat geen problemen, dus rust, en leer mij niet wat hoogte is in het wegverkeer ik had meer dan 30 jaar vrachtauto’s rijden door Nederland,België, Duitsland en Frankrijk met hooi en stro wij waren altijd aan de limit.
  Iedre chaufeur die nu Weert binnen komt schrikt zich rot en vraagt zich af kan het of kan niet en waarom de binnenstad van Weert moet toch iedere morgen bevooraad worden, waarom het anderen moeilijk maken als dit helemaal niet nodig is of kickt een of andere ambtenaar daarop

 14. ja pierre123 ik denk niet dat een chauffeur op vandaag vlug schrikt als ie er een bord met hoogte bij ziet staan denk dat ie het waardeerd dat er een bord met hoogte bij staat er is onlangs kermis geweest in weert nu weet ik niet of het gedrocht eral stond maar er waren kermiswagens bij die de hoogte van 4.30 haalde dus voor die chauffeurs is het zeker van belang om teweten hoe hoog iets is

 15. Wie hebben we nu binnen een maand als genomineerde voor de lambiek?

  Visser: Auto rolt in kanaal.
  De Gemeente: Brandweerwagen haalt de bocht niet.
  De Gemeente: Bushaltes niet leesbaar.
  De Gemeente: Sfeerverlichting net niet hoog genoeg.

  Misschien mis ik iemand.

 16. Waarom die problemen zoeken als het niet nodig is, als je problemen zoekt blijf je bezig en waarschijnlijk zit dat bij de ambtenaar in het bloed

 17. Bekijk bijvoorbeeld een project als Lidl centraal magazijn we hadden nota bene een wethouder die uit de transportwereld komt en dan word er tot ieders ergenis deze lokatie gekozen die moeilijk en bijna niet berijkbaar is voor vrachtauto’s er komen honderde vrachtauto’s per et maal ze moeten allemaal over de ringbaan mogen niet over de Kazernelaan de ringbaan is middels overbelast een bedrijf met zoveel aan en afvoer verkeer hoort aan de snelweg te liggen bijvoorbeeld kampershoek of Nederweert ot aan de op en afrit van de A2 roermondseweg zodat de vrachtauto’s van de snelweg af en ook weer opgaan zonder hele bewoonde buurten zoals boshoven en de ringbaan over te belasten, wat doet men met dit soort beslissingen en de bewoners van Weert en de chaufeurs van de vrachtauto’s pesten want die maken hierdoor meer uren en hebben meer ongemak en worden door de plaatselijke bevolkijng als de boosdoener aan gekeken

 18. Mer ut zooj waal hendjig zeen as inne toekomst di-j dikke vrachtwages us binnen de Randwieëg wegblieëve. Gewoeën alles in klein snêl transporterkes umlaaje en alles weurtj völ ieërder aafgeleverdj en ze kunne verleechtinge etc, zoeë lieëg ophange det ich dur de lâmpe uut kân drei-je, dan hoof ich di-j deur deenge neet mieër te koupe, want ich bin zoeë towgeneijdj asj mer zeen kân.

 19. Heej, krijg ik een huishoudster van je, wist ik nog niet. Dat zou niet gek zijn met het oog op mijn rug. Ja ik zie ook wat achter me gebeurt.

Comments are closed.