Wilhelmina tegen Tuvalu

Na de mooie ervaring van de bekerwedstrijd in Zwolle tegen de plaatselijke trots PEC speelt Wilhelmina’08 op dinsdag 5 november a.s. om 20.00 uur op het sportpark Drakesteyn een wedstrijd tegen het eilandstaatje Tuvalu gelegen in de Stille Oceaan.

Met het spelen van deze wedstrijd wil Wilhelmina ’08 de voetbalbond van dit land ondersteunen bij hun poging volwaardig lid te worden van de wereld voetbalbond FIFA, waardoor zij bijvoorbeeld mee kunnen gaan doen aan kwalificatie voor de WK, maar zij ook financiële ondersteuning ontvangen om het voetbal op Tuvalu verder te ontwikkelen en te faciliteren.

Het landje maakt verder onderdeel uit van het Britse Gemenebest, is lid van de Verenigde Naties en heeft een ambassade in Brussel. Het streven om FIFA lid te worden kreeg bekendheid toen in 2011 Foppe de Haan een half jaar bondscoach is geweest. Tijdens de huidige tournee door Nederland is de voormalige trainer en technisch directeur van NEC nijmegen de coach van de nationale selectie.

De wedstrijd tegen Wilhelmina’08 is de laatste wedstrijd van deze tournee. Op 6 november a.s. vliegt de selectie terug naar Tuvalu, een reis van 15.000 km.

Na de wedstrijd kunnen de toeschouwers getuige zijn van een traditionele dansvoorstelling.