Foto’s – Vrijdag vond eerste editie van De Dwars doeër Wieërt Leechtjesloup plaats. Een initiatief van Bert van Dijk ondersteund door café de Harmonie smaakte na afloop direct naar meer.

Gehuld in fluorescerende hesjes, lichtgevende staafjes en lampjes renden enkele tientallen sportieve Weertenaren op ‘3e Kerstdag’ door het centrum van Weert. De groep was een opvallende verschijning in het Weertse. Men kon dan ook rekenen op bekijks en aanmoedigingen van toeschouwers en passanten.

Het ludieke evenement was opgezet om gezamenlijk recreatief een rondje door Weert te rennen zonder enig competitief doel. Het sportieve evenement, aan de vooravond van het laatste weekend van 2013, had tevens als voordeel dat de Kerst-calorieën er werden afgerend.

Na een tocht van ongeveer 6,5 kilometer keerde men moe maar voldaan terug bij café de Harmonie aan de Muntpromenade. Daar werd – na het bekijken van de resultaten op de smartphone – gezamenlijk getoast op de geslaagde editie van de Leechtjesloup, welke smaakt naar meer.

De eerste deelnemers hebben zich al aangemeld voor de editie van 2014. Ook interesse? Houd de Facebookpagina van De Harmonie in de gaten: https://www.facebook.com/CafeDeHarmonie

no images were found