Boonte Aovendj 2014

In het jubileumjaar 8×11 jaar v.v. de Rogstaekers Weert ontbreekt de Boonte Aovendj niet aan het vastelaovendj programma en opmerkelijk is dat de Boonte Aovendj voor veel mensen de start is van hun vastelaovendj seizoen.

Ook dit jaar is het programma weer een aaneenschakeling van losse sketches en liedjes live gezongen en begeleid door de Boonte Aovendj Bend. Jack Peeters zal dit jaar zijn debuut maken als Boonte Aovendj artiest.

Na een spetterende opening word je als publiek mee genomen in een geweldige theater show met veel humor, muziek en flauwekul voorzien van prachtige decors en mooie kostuums. Naast de ieder jaar weer verrassende uitroeping van de nieuwe Stadspreens van de Rogstaekers op de gala avond komt op maandag traditie getrouw het bestuur van het S.L.V. een aantal mensen belonen voor de verdiensten van de Wieërter Vastelaovendj. De orde van het Kammeräötje wordt op de tweede donderdag opgespeld en de adjudanten van de Preens worden op de twee vrijdag geïnstalleerd. Reden te meer om van donderdag 16 januari t/m zaterdag 25 januari 2014 naar een van de 10 voorstellingen Boonte Aovendj in het Muntheater te Weert te komen. De aanvang is telkens om 20.00 uur.

Naast de Boonte Aovendje zijn er dit jaar ook weer de familievoorstellingen de Boonte Femieliemiddig op zondag 19 januari en op zaterdag 25 januari 2014. Dit jaar wordt deze middag in een compleet nieuw jasje gestoken onder de titel “Efkes wat ângers”. Het belooft een belevenis te worden vanaf het moment van binnenkomst tot het moment van naar buitengaan. Deze familie voorstellingen staan weer bol van de leuke verhaaltjes in de toneelstukjes en de liedjes die worden gezongen speciaal geënt op de jeugd maar waar ook volwassene hun plezier aan beleven vandaar een vastelaovendjmiddag voor het hele gezin.

Op zondag 19 januari zal uit een van de toneelstukjes de nieuwe Jeugdpreens tevoorschijn komen. Er zit geen pauze in de voorstelling zodat ook de kleinste kinderen de voorstelling van het begin tot het einde enthousiast kunnen blijven volgen en is er na afloop nog voldoende tijd voor een kei-vet feestje. Naast de Boonte Femielie artiesten zullen ook de leden van de dansgroep “Floor Burnin’ Crew” met hun breakdance-kunsten over het podium denderen. De aanvang van de middag is om 14.00 uur.

Kijk voor de kaartverkoop en openingstijden van de kassa op: www.munttheater.nl. In het jubileumjaar zullen de Rogstaekers nog meer evenementen organiseren onder de titel “Efkes wat ângers”. Kijk voor meer informatie op www.vvderogstaekers.nl.