In het jubileumjaar 8×11 jaar v.v. de Rogstaekers Weert ontbreekt de Boonte Aovendj niet aan het vastelaovendj programma en opmerkelijk is dat de Boonte Aovendj voor veel mensen de start is van hun vastelaovendj seizoen.

Ook dit jaar is het programma weer een aaneenschakeling van losse sketches en liedjes live gezongen en begeleid door de Boonte Aovendj Bend. Jack Peeters zal dit jaar zijn debuut maken als Boonte Aovendj artiest.

Na een spetterende opening word je als publiek mee genomen in een geweldige theater show met veel humor, muziek en flauwekul voorzien van prachtige decors en mooie kostuums. Naast de ieder jaar weer verrassende uitroeping van de nieuwe Stadspreens van de Rogstaekers op de gala avond komt op maandag traditie getrouw het bestuur van het S.L.V. een aantal mensen belonen voor de verdiensten van de Wieërter Vastelaovendj. De orde van het Kammeräötje wordt op de tweede donderdag opgespeld en de adjudanten van de Preens worden op de twee vrijdag geïnstalleerd. Reden te meer om van donderdag 16 januari t/m zaterdag 25 januari 2014 naar een van de 10 voorstellingen Boonte Aovendj in het Muntheater te Weert te komen. De aanvang is telkens om 20.00 uur.

Naast de Boonte Aovendje zijn er dit jaar ook weer de familievoorstellingen de Boonte Femieliemiddig op zondag 19 januari en op zaterdag 25 januari 2014. Dit jaar wordt deze middag in een compleet nieuw jasje gestoken onder de titel “Efkes wat ângers”. Het belooft een belevenis te worden vanaf het moment van binnenkomst tot het moment van naar buitengaan. Deze familie voorstellingen staan weer bol van de leuke verhaaltjes in de toneelstukjes en de liedjes die worden gezongen speciaal geënt op de jeugd maar waar ook volwassene hun plezier aan beleven vandaar een vastelaovendjmiddag voor het hele gezin.

Op zondag 19 januari zal uit een van de toneelstukjes de nieuwe Jeugdpreens tevoorschijn komen. Er zit geen pauze in de voorstelling zodat ook de kleinste kinderen de voorstelling van het begin tot het einde enthousiast kunnen blijven volgen en is er na afloop nog voldoende tijd voor een kei-vet feestje. Naast de Boonte Femielie artiesten zullen ook de leden van de dansgroep “Floor Burnin’ Crew” met hun breakdance-kunsten over het podium denderen. De aanvang van de middag is om 14.00 uur.

Kijk voor de kaartverkoop en openingstijden van de kassa op: www.munttheater.nl. In het jubileumjaar zullen de Rogstaekers nog meer evenementen organiseren onder de titel “Efkes wat ângers”. Kijk voor meer informatie op www.vvderogstaekers.nl.

23 REACTIES

 1. Nou, nou audioot. Mag er ook een beetje aandacht zijn voor wat “onzin”, zoals jij het noemt? Deze onzin brengt voor veel mensen heel veel plezier. Mag het ook even iets minder serieus in deze (slechte) tijd? Gun andere mensen hun plezier, dan houd jij je maar bezig met de meer belangrijkere zaken.

 2. Ich heb ouch un kaertje en ich gaon op unne dieënsdig umdet dat ut program ut lekkerste luiptj en de taksi dan neet zoeë deur ès as in ut wiekend.
  Allein jaomer det ut nog altiêd in dae deure Munt ès. Ich hoeëp nog altiêd det ut nog us oeëts inne Poort kân zeen.

 3. he doe is serieus dan doe je al gek genoeg verspilt gemeente geld wie betaald dit ikke ook hoor maar ik wil het niet jammer weert is zoo krijg ik een terug gaaf van dit gebeure jij profiteerd van mijn geld met carnaval en zo velen in weert betaal het zelf dan nee dat doen ze niet zet een varkenskop op iedereen die r aan mee doet

 4. En die onzin waar jij geld aan verspilt met sommige clubjes of groepen waar óók subsidie heen gaat, betaal ik óók!

  Je moet eens kijken wat Vasteloavundj de economie brengt. Vier dagen lang ALLE kroegen helemaal vol, allemaal wagens en pakjes die gemaakt moet en betaald worden, Munttheater meer dan 10 dagen achter elkaar, HELEMAAL VOL…

  Kijk eens wat een omzet voor os Wieërt met één volksfeest!

 5. Och Henry, hebbe ze uch dit jaor wéér neet gevraogdj um preens te waere? Jaomer vur uch. Misschien kunne ze uch beej de BBC gebroeke: di-j zeen nog op zeuk nao un ludieke en origineel aktie.

  Waat Sjoerd al zeet: Dur gieët auch subsidiegeldj nao ânger evenemente/clubs woeë neet ederein van metprofitieërdj: Det is un kwestie van emes ângers auch wat gunne. Neet allein gêldj mer auch PLEZEER. Messchien mojjae toch auch us op stap gaon met di-j daag dan kujjae misschien auch us plezeer make in plaats van te nieëse!

 6. Ik ben GRUEËTS om met vasteloavundj in Wieërt er verkleed bij te lopen! Zo trots als een pauw loop ik mee met de optocht, hang ik m’n bord van Vasteloavundj Vereiniging de Hêldje op Zök aan de gevel van d’Oude Markt.

  Sticht toch je eigen land, want als je er niet tegen kan dat “jouw” geld als subsidie naar Vasteloavundj gaat, kan ik er niet tegen dat jij onderdeel van de maatschappij bent!

 7. alweer zo 1 uit wiert iets anders kunne ze niet als zich belachelijk te maken hahahah ik lach derom :O

  – Mod: reactie aangepast. Zie huisregels

 8. hij heeft wel gelijk profiteurs van het gemeentegeld wie betaald dit allemaal de politie en noem maar op :handb

  – Mod: reactie aangepast. Zie huisregels

 9. Nou Henry, dat “derom” lachen val wel mee, zoals ik kan lezen. Ik lees daar alleen maar negativiteit. Waarom woon je eigenlijk in Weert, als het je zo slecht bevalt?

 10. he weert bestaat niet alleen uit carnaval anders was weert allang van de aardbodem verdwenen met zulke mensen aan het roer de raad van 11 zuipen probeer is carnaval zonder drank dan vier je het echt weert maar helaas zuipen dat moet lijkt wel een verslaving in weert alchohollisten he als je meer dan 1 dag zuipt toch succes met die dagen

 11. praat normaal of praat niet we wonen in nederland he niet in uhhhhhhhhhhhhhh en na de carnaval allemaal lekker ziekjes van het zuipen

 12. Aoh Henry, waat kijjae uch toch heerlijk opriête zegk! Dao kan ich echt van geniete, van di-j giftschieëters zoê wi-j uch. Allèh…laotj os nog us lâche…zegktj nóg us wat onnuûzels. Vae hebbe os heej in ut rggz (woeë es det?) köstelik geammezieërdj! En gae zeetj van herte welkom!! Fei-jn wiekent jông en gae motj mer zoeë dînke: baeter 5 mösse in de hând dan gein hând!!

Comments are closed.