Inbraakgolf in Maarheeze

Maarheeze – Dankzij een oplettende getuige heeft de politie zaterdagavond een 33-jarige man uit Polen aangehouden voor een woninginbraak. Ondanks de aanhouding werd op zondag wederom op verschillende locaties in de buurgemeente van Weert ingebroken.

Zaterdag, even voor middernacht kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten zagen een man op een oprit die wegvluchtte toen hij de politie zag.

Na een achtervolging werd de man aangehouden. Bij de betreffende woning waren inbraaksporen zichtbaar en er lagen diverse goederen klaar om mee te nemen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De aanhouding bracht geen rust in Maarheeze. Op zondag werden wederom woninginbraken gepleegd aan o.a. de Valkenlaan en Kamersven. De politie van Cranendonck werd zondag ook gealarmeerd voor een woninginbraak Soerendonk en een caravan in Heeze.